Haljine otvorenih leđa nisu novina u modnom svijetu. Zapravo, nose se već oko stotinjak godina i uvijek privlače poglede.

Galerija Janica Kostelić privlačila je poglede svojom haljinom na vjenčanju na kojem je bila kuma Janica Kostelić odabrala je čipkastu crvenu haljinu s velikim otvorom na leđima Jelena Rozga u haljini envy rooma na Melodijama Jadrana ove godine +2 I Severina voli nositi haljine otvorenih leđa

Haljine otvorenih leđa isprva su se nosile kako bi istaknule preplanulu put dame i lijepu kožu bez tragova od kupaćih kostima. Popularne su sve do današnjih dana kako u svijetu – tako i u Hrvatskoj.

Kada se Janica Kostelić pojavila na vjenčanju Antonije Blaće i Hrvoja Brlečića 2015. godine u Zagrebu, ostavila je bez daha svojom pojavom.

Za ovu priliku odabrala je crvenu čipkastu haljinu koja je naglasila njezinu ženstvenu figuru, a koja je imala velik izrez na predjelu leđa. Kosa joj je bila spletena u ležernu pletenicu na stranu kako bi se dodatno naglasio ovaj zavodljivi detalj.

Janica Kostelić odabrala je čipkastu crvenu haljinu s velikim otvorom na leđima Janica Kostelić odabrala je čipkastu crvenu haljinu s velikim otvorom na leđima (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

I mnoge druge slavne Hrvatice odlučuju se za odvažne haljine otvorenih leđa, a pogotovo kada je riječ o kakvom važnom događanju.

Jelena Rozga, primjerice, plijenila je pažnju ovoga ljeta na Melodijama Jadrana u upečatljivoj kreaciji s potpisom eNVy rooma. Nosila je dugu večernju haljinu ružičaste boje i s velikim izrezom na stražnjem dijelu, a koji je naglasio njezinu figuru.

Koje su to slave Hrvatice privlačile poglede svojim haljinama na crvenom tepihu, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Jelena Rozga u haljini envy rooma na Melodijama Jadrana ove godine Jelena Rozga u haljini envy rooma na Melodijama Jadrana ove godine (Foto: Nikola Vilic/Cropix)

Sprijeda konzervativne, a straga – šou: Slavne dame koje su iznenadile na crvenom tepihu Neke haljine izgledaju vrlo konzervativno, sve dok se dame ne okrenu Hilary Swank u haljini Guya Larochea na Oscarima 2005. Anne Hathaway u Armaniju na Zlatnim globusima 2011. +7 Marion Cotillard u Dioru u Cannesu 2013.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju