Davne 1926. godine Coco Chanel predstavila je malu crnu haljinu, a 1961. godine dogodio se i film "Doručak kod Tiffanyja", koji ju je dodatno popularizirao.

Galerija Vanna Severina Nina Badrić +7 Jelena Perčin

Danas, gotovo cijelo stoljeće kasnije, mala crna haljina modni je klasik koji u svom ormaru ima gotovo svaka žena.

Dame diljem svijeta redovito se oslanjaju na taj jednostavni, a tako dobri bezvremenski odjevni komad koji se nosi u svim prilikama, od odlaska na posao pa sve do crvenog tepiha.

Tradicionalno, mala crna haljina je kratka kreacija čistih linija. Međutim, s vremenom se i ona mijenjala i mnogi modni dizajneri ponudili su vlastite interpretacije tog modnog klasika.
Danas se nose male crne haljine raznih dužina i krojeva, a jedno im je zajedničko: one su nepogrešiv i svestrani odjevni komad čija popularnost jednostavno ne može biti narušena.

Supermoći male crne haljine svjesne su i poznate Hrvatice, koje često imamo priliku vidjeti u tom klasiku.

Pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna velika je ljubiteljica tog simbola bezvremenske elegancije, ženstvenosti i klasike. Malu crnu haljinu redovito bira za nastupe i pojavljivanja u javnosti i svaki put stoji joj kao salivena.

Ivana Vrdoljak Vanna: Mini haljina koja vizualno produžuje noge Ivana Vrdoljak Vanna Vanna je nastupila na Bavarinu u maloj crnoj haljini s asimetričnim porubom Vanna na Bavarinu +0 Vanna na Bavarinu

U maloj crnoj haljini često imamo priliku vidjeti i Severinu, Ninu Badrić, Lejlu Filipović... U galeriji na početku teksta izdvojili smo izdanja deset domaćih slavnih dama kojima su potvrdile da je mala crna haljina nepogrešiv odabir u kojem žene uvijek izgledaju mrak.

Lejla Filipović Lejla Filipović (Foto: Marko Todorov/Cropix)

Mala crna haljina bila je i prva tema našeg video-serijala Dreskod. Stilist Marko Grubnić objasnio je kako se radi o najboljoj investiciji koju svaka žena može i treba imati u ormaru, a njegove savjete kako nositi malu crnu haljinu pogledajte u nastavku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju