Važno je voljeti svoje tijelo bez obzira na sve, ali jednako je važno i brinuti o svom zdravlju. Nije tajna da višak kilograma ima velik utjecaj na naše fizičko stanje i upravo bi nam zato prilikom mršavljena jedina motivacija trebalo biti upravo naše zdravlje. Koliko je gubitak kilograma uspješan kada na to stavimo fokus umjesto na izgled i manji konfekcijski broj dokazuju i ove slavne dame kojima je zdravlje bilo prioritet.

Galerija America Ferrera Jennifer Hudson Mo'Nique +2 Adele

Rebel Wilson odlučila je smršavjeti nakon posjeta ginekologu 2019. godine kada je počela razmišljati o zamrzavanju svojih jajnih stanica.

Doktor me odmjerio od glave do pete i rekao mi: 'Imali biste puno veće šanse kada biste bili zdraviji.' Bila sam šokirana. Pomislila sam kako je bezobrazan, ali bio je u pravu. Nosila sam pozamašan višak kilograma. Uopće nisam razmišljala o vlastitim potrebama, ali pomisao na potrebe mog potencijalnog budućeg djeteta inspirirala me da postanem zdravija. Moj cilj nije bilo postizanje određene težine, samo sam željela biti najzdravija verzija sebe, priznala je.

Rebel Wilson Rebel Wilson (Foto: Afp)

Proces mršavljenja nije joj pomogao samo u kontekstu fizičkog zdravlja nego je pozitivno utjecao i na psihičko zdravlje. Glumica je otkrila kako se napokon uhvatila u koštac s emotivnim problemima zbog kojih se naposljetku i prejedala, a rezultatima svoje psihofizičke transformacije uistinu je prezadovoljna.

Zdravlje je bilo prioritet i za Adele. Glazbena megazvijezda iznenadila je javnost velikim gubitkom težine o kojem javno ne želi previše pričati. Smršavjela sam zbog sebe, a ne zbog drugih ljudi, zašto bih onda dijelila svoje iskustvo? Meni to nije ništa fascinantno. To je moje tijelo, kazala je u intervjuu za britanski Vogue 2021. godine.

Adele Adele (Foto: Profimedia/AFP)

U istom razgovoru otkrila je i kako je njezino mršavljenje samo dobrodošla nuspojava redovite tjelovježbe koju je uvela u svoj raspored zbog mentalnog zdravlja: Odlazak u teretanu postalo je vrijeme za mene. Shvatila sam da nisam anksiozna kada vježbam. Poanta nikada nije bila u gubitku kilograma. Samo sam pomislila kako će moj um i moje emocije postati jači ako i ja postanem fizički jača.

Oskarovka Jennifer Hudson odlučila se na promjenu kada je zatrudnjela.

Željela sam biti dobar primjer svom sinu. Znala sam da nisam odrastala u okruženju koje je zdravo jelo i željela sam njemu pokazati drugačiji život. Čim sam ga rodila, počela sam mijenjati svoje navike. Nikad nisam bila nezadovoljna svojim izgledom. Sjećam se jednog od svojih prvih dolazaka na crveni tepih. Novinarka me pitala kakav je osjećaj biti plus-size žena u Hollywoodu. Okrenula sam se oko se sebe i pomislila kome ona to priča? Ja sam cura iz Chicaga, kod nas je to normalna težina, ali u Hollywoodu svi izgledaju jednako pa sam se ja isticala, kazala je Jennifer.

Jennifer Hudson Jennifer Hudson (Foto: Profimedia/AFP)

Oskarovka Mo'Nique od početka svoje karijere zagovara pozitivan odnos prema svom tijelu bez obzira na kilograme s kojima se i sama borila, ali napominje kako to uključuje i brigu o vlastitom zdravlju: Svi moramo težiti zdravom životu jer ne želite biti u poziciji da nešto ne možete napraviti zbog svog viška kilograma. Nikad nikome nisam rekla da ne moraju misliti na svoje zdravlje, ali ako imaš 150 kilograma, visoki krvni tlak i dijabetes, znači li to da moraš mrziti samog sebe? Ne. Kada navečer upalite televizor, svaka druga reklama vezana je za gubitak težine. Što mislite kako se osjećamo kada na ekranu vidimo gotovo mršavu dugokosu plavušu koja nam govori kako i mi možemo tako izgledati ako popijemo njezinu tabletu? To je otrov za naš um. Smatram da svi moramo voljeti sami sebe takvi kakvi jesmo i svaki dan odvojiti 30 minuta za tjelovježbu i svoje zdravlje.

Mo'Nique Mo'Nique (Foto: Profimedia/AFP)

Prema vlastitom priznanju, glumica America Ferrera godinama je, kako kaže, kritizirala, zanemarivala i kažnjavala svoje tijelo zbog viška kilograma. I za nju je majčinstvo bio prijelomni trenutak u kojem je odlučila živjeti što zdravije, bez prevelikog fokusiranja na izgled.

Promijenila sam svoj odnos prema hrani. Odustala sam od gledanja u vagu. Više od svega pokušavam biti svjesna hrane koju jedem. Osjećam li se od nje bolje, imam li energije? Ili se osjećam loše i umorno kad je pojedem? Pokušavam biti blaga prema sebi. To je ono što me majčinstvo naučilo, da budem puno blaža prema sebi, zaključila je.

America Ferrera America Ferrera (Foto: Profimedia/AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju