Greške u šminkanju omaknu se svima i nije ih teško napraviti, ali možda će vam biti lakše kada vidite da se čak i slavnim ljepoticama dogode make-up nezgode.

Galerija Selena Gomez Britney Spears Nicole Kidman +8 I Miley Cyrus imala je nezgodnu s puderom

To ne bi bilo čudno da one uz sebe nemaju vojsku profesionalnih vizažista čija je dužnost pobrinuti se da njihove klijentice izgledaju besprijekorno u važnim prigodama.

Unatoč tome, mnoge zvijezde doživjele su prave neugodnjake na crvenom tepihu zbog šminke. Bez obzira na to radi li se o lošoj podlozi, previše bronzera, highlightera, pretjerivanju sa sjenilom, krivom odabiru ruža i mnogim drugim greškama, rezultat je uvijek isti - izdanje zbog kojeg se te dame nađu na popisima najvećih make-up katastrofa s crvenih tepiha.

Osim loše tehnike šminkanja, jedan od najčešćih neprijatelja dobrog make-upa na crvenom tepihu je puder.

U pitanju je poseban proziran puder koji se koristi kako bi koži dao mat finiš bez dodavanja boje. Međutim, taj proizvod funkcionira sjajno prilikom snimanja foto editorijala tj. u situacijama kada fotograf može kontrolirati svjetlo.

Slika nije dostupna Ups! 10 slavnih dama kojima su nožni prsti pokvarili fotografiju s crvenog tepiha

Severina kao brineta i kao plavuša Brinete vs. plavuše: 10 slavnih Hrvatica koje izgledaju fantastično bez obzira na boju kose

Na crvenom tepihu situacija je drugačija jer se bljesak fotoaparata reflektira na siliciju, jednom od glavnih sastojaka tog pudera zbog kojeg on postaje vidljiv na fotografijama. Zato poznate dame često fotografiranjem testiraju lice prije dolaska na neko događanje kako bi bile sigurne da nema viška pudera, ali bez obzira na to ponekad ipak dođe do propusta.

Tako su i vizažisti Angeline Jolie napravili propust uoči premijere filma "The Normal Heart", a kakve su make-up nezgode doživjele druge zvijezde provjerite u galeriji.

Angelina Jolie Angelina Jolie (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju