Greške u šminkanju omaknu se svima i nije ih teško napraviti, ali možda će vam biti lakše kada vidite da se čak i slavnim ljepoticama dogode make-up nezgode. To ne bi bilo čudno da one uz sebe nemaju vojsku profesionalnih vizažista čija je dužnost pobrinuti se da njihove klijentice izgledaju besprijekorno u važnim prigodama.

Galerija Selena Gomez s previše bronzera i rumenila na Met Gali Angelina Jolie Previše bronzera na licu Catherine Zete Jones +12 Aubrey O'Day s loše izblendanom konturom

Unatoč tome, mnoge zvijezde doživjele su prave neugodnjake na crvenom tepihu zbog šminke. Bez obzira na to radi li se o lošoj podlozi, previše bronzera, highlightera, pretjerivanju sa sjenilom, krivom odabiru ruža i mnogim drugim greškama, rezultat je uvijek isti - izdanje zbog kojeg se te dame nađu na popisima najvećih make-up katastrofa s crvenih tepiha.

Selena Gomez s previše bronzera i rumenila na Met Gali Selena Gomez s previše bronzera i rumenila na Met Gali (Foto: Profimedia)

Osim loše tehnike šminkanja, jedan od najčešćih neprijatelja dobrog make-upa na crvenom tepihu je puder.

U pitanju je poseban proziran puder koji se koristi kako bi koži dao mat finiš bez dodavanja boje. Međutim, taj proizvod funkcionira sjajno prilikom snimanja foto editorijala tj. u situacijama kada fotograf može kontrolirati svjetlo.

Teresa Palmer Teresa Palmer (Foto: Profimedia)

Na crvenom tepihu situacija je drugačija jer se bljesak fotoaparata reflektira na siliciju, jednom od glavnih sastojaka tog pudera zbog kojeg on postaje vidljiv na fotografijama. Zato poznate dame često fotografiranjem testiraju lice prije dolaska na neko događanje kako bi bile sigurne da nema viška pudera, ali bez obzira na to ponekad ipak dođe do propusta.

Tako su i vizažisti Angeline Jolie napravili propust uoči premijere filma "The Normal Heart", a kakve su make-up nezgode doživjele druge zvijezde provjerite u galeriji.

Angelina Jolie Angelina Jolie (Foto: Afp)

Jer devedesete su bile godine... 10 slavnih žena čiji make-up danas ne bi prošao Geri Halliwell 1997. godine Angelina Jolie 1995. godine Sharon Stone 1993. godine +7 Jennifer Lopez 1997. godine

Žene koje su na Oscar stigle bez šminke ili s jedva vidljivim tragovima make-upa i možda pokrenule novi trend Andrea Riseborough i Nicole Kidman Andrea Riseborough na dodjeli Oscara - 1 Andrea Riseborough na dodjeli Oscara - 2 +4 Anna Elisabet Eberstein na dodjeli Oscara - 1

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju