Iako ih sređuju neki od najboljih svjetskih vizažista, i slavne žene znaju se u javnosti pojaviti s lošim make-upom. Na njihovim greškama učimo da je konturiranje vještina koju treba svladati, da se s rumenilom lako može pretjerati i da su predugačke umjetne trepavice jednostavno previše.

Galerija

Umjesto da pomoću šminke izgledaju bolje i ljepše, nekad se dogodi upravo suprotno i zvijezde nas iznenade svojim lošim make-upom. Neke od njih pretjerale su s konturiranjem, odnosno nije dobro odrađen ključni korak – blendanje. Zbog toga konture na njihovim licima izgledaju neprirodno i prenaglašeno jer sjena nije dobro izblendana.

Na nekom svjetlu takve konture bez temeljitog blendanja mogu izgledati dobro, ali jaka svijetla reflektora na crvenom tepihu i određeni kutovi fotografiranja i snimanja obično otkrivaju i najmanji propust pri šminkanju. Mnogi vizažisti padaju i u zamku previše rumenila koje se pod jednim svjetlom može činiti sasvim u redu, a pod drugim itekako prenaglašeno.

Loša šminka: 25 slavnih dama kojima su vizažisti pošteno zabrljali make-up

Koja žena ne želi dugačke, guste trepavice, ali i u tome treba imati mjeru. Neka budu dugačke i guste, ali ne predugačke i preguste jer tada jednostavno izgledaju neprirodno. Možde jest riječ o umjetnim trepavicama, ali i dalje želimo da one izgledaju što prirodnije. Loš make-up zalomi se i slavnima, a mi smo u fotogaleriji na početku teksta izdvojili deset poznatih dama kojima je make up "ugušio" lice.

Poznate žene s pretjeranim make-upom - 9
Kesha s previše rumenila i lošim make-upom općenito (Foto: Profimedia)