Fotografije i snimke vjenčanja Priyanke Chopre i Nicka Jonasa nedavno su obišle svijet. Predivna 36-godišnja indijska glumica i 26-godišnji američki pjevač izrekli su sudbonosno u prosincu prošle godine.

Galerija Priyanka Chopra i Nick Jonas Iman i David Bowie 1991. godine David Bowie i Iman 2011. godine +2 Židov Marc Mezvinsky i metodistkinja Chelsea Clinton imali su ceremoniju vjenčanja s elementima židovstva i kršćanstva

Bračni par imao je dvije ceremonije vjenčanja, jednu tradicionalnu hinduističku, a zatim i kršćansku koju je predvodio Nickov otac Paul, bivši pastor pentekostalne crkve u Wyckoffu.

Volim to što je naše vjenčanje bilo mješavina religija. Uzeli smo lijepe tradicije u kojima smo oboje odrastali i personalizirali ih na način koji je nama imao smisla. Bilo je predivno pronalaziti sličnosti u našim vjerovanjima i razmišljati o tome kako ćemo ih s puno poštovanja spojiti. Dvije vrlo različite kulture i religijske pozadine, a najljepše u svemu je količina ljubavi i prihvaćanja za moju stranu, kazala je glumica nakon vjenčanja.

Priyanka i Nick lijep su primjer da različite vjere ne moraju biti prepreka ljubavi. Uz mnogo međusobnog poštovanja i razumijevanja prema religioznosti itekako je moguće ostvariti kvalitetnu vezu, a pritom ne izdati svoja osobna duhovna uvjerenja.

Iman i David Bowie 1991. godine Iman i David Bowie 1991. godine (Foto: AFP)

Isto vrijedi i za odnose u kojima je samo jedna osoba vjernik.

Supermodel Iman Abdulmajid i glazbenik David Bowie bili su u skladnom braku 24 godine, sve do njegove smrti 2016. godine. Iman je muslimanka, a David se izjašnjavao kao agnostik. Par se upoznao na Davidovoj rođendanskoj zabavi 1990. godine, a za to je zaslužan njegov bliski prijatelj Teddy Antolin koji je shvatio da je Iman žena za Bowieja čim ju je prvi put vidio. Nakon toga ga je, prema vlastitom priznanju, preklinjao da dođe u New York na zabavu na koju je pozvao i Iman.

David je tada bio vrlo usamljen. Stigao je na zabavu u bijelom Mustangu, odjeven u bijele traperice i bijelu jaknu. Iman je stigla u crnom Mercedesu odjevena u crnu kožu od glave do pete. Pomislio sam kako ovo ne može biti savršenije. Čim je ušla u prostoriju sva pažnja usmjerena je na nju, jednostavno je sve zarobila. Imala je velik osmijeh, a David i ja smo se pogledali i znali da je to ljubav na prvi pogled. Nešto se osjećalo u zraku. Proveli su večer razgovarajući kao da se oduvijek poznaju, opisao je Teddy njihov prvi susret.

Za legendarnog pjevača to je uistinu bila ljubav na prvi pogled, ali Iman je u početku ipak bila malo rezervirana. Za njega je to upoznavanje bilo nevjerojatno, ali ja tada definitivno nisam željela vezu s nekim poput njega. Ali naposljetku sam se zaljubila u Davida Jonesa, a ne u Davida Bowieja. Bowie je samo persona. Pjevač, zabavljač. David Jones je muškarac kojeg sam ja upoznala.

David Bowie i Iman 2011. godine David Bowie i Iman 2011. godine (Foto: AFP)

Par se oženio 1992. na maloj civilnoj ceremoniji u Švicarskoj, a 2000. su dobili kći Alexandru. Iman je u mnogim intervjuima pričala o svojoj vjeri, a posebno se dotakla odnosa posla i religije. Moja religija mi zapravo ne dozvoljava bavljenje ovom profesijom. Zato je bilo teško pomiriti taj posao i vjeru. Komplicirano je fotografirati se na provokativan način, čak i ako su fotografije umjetničke. Napravila sam prekrasne fotografije s Richardom Avedonom, jednim od najboljih fotografa svih vremena i iako sam ponosna na njih, skrivala sam ih pod krevetom kada bi mi roditelji dolazili u posjet. Svom ocu nikako ne bih mogla objasniti da je to umjetnost. Uvijek kažem isto, neka Allah pokaže milost mojoj duši ako samo nešto krivo napravila, kazala je Iman u jednom intervjuu.

U galeriji pogledajte još slavnih parova koji dokazuju da (različita) vjera nije prepreka ljubavi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju