Kod filmova o osobama iz stvarnog života, jedan od glavnih izazova je pronaći glumicu ili glumca koji će biti idealni za ulogu. Nerijetko glumci za takve uloge pronalaze i kroz nevjerojatne transformacije, a njihov trud zna biti nagrađen i najpoznatijim zlatnim kipićem.

Galerija Naomi Watts/Princeza Diana Angela Bassett/ Tina Turner Julia Roberts/Erin Brokovich +3 Charlize Theron/Aileen Wuornos

Charlize Theron dobila je tako Oscara za ulogu Aileen Wuornos u filmu Čudovište, a ona je jedna od sedam glumica koje smo izdvojili u našoj galeriji, a koje su u filmovima igrale osobe iz stvarnog života.

1. Naomi Watts/Princeza Diana

Glumica Naomi Watts utjelovila je lik omiljene princeze Diane u filmu Diana iz 2013. godine. Iako je film dobio loše recenzije, glumica zaslužuje pohvale za uloženi trud da što bolje odigra Dianu. I sama je priznala da je pristala glumiti u filmu jer ju je zaveo fantastični princezin lik.

Naomi Watts/Princeza Diana Naomi Watts/Princeza Diana (Foto: outcnow.ch/Getty Images)

2. Angela Bassett/ Tina Turner

Uloga Tine Turner u filmu What's Love Got to Do with It iz 1993. godine toliko je dobro legla glumici Angeli Bassett da je samo dodatno učvrstila njezin glumački status.

Angela Bassett/ Tina Turner Angela Bassett/ Tina Turner (Foto: Profimedia/AFP)

3. Julia Roberts/Erin Brokovich

Julia Roberts je za interpretaciju Erin Brokovich u istoimenom filmu iz 2000. godine nagrađena Oscarom.

Julia Roberts/Erin Brokovich Julia Roberts/Erin Brokovich (Foto: Outnow.ch/Getty Images)

4. Charlize Theron/Aileen Wuornos

U filmu čudovište iz 2003. godine Charlize Theron glumila je prostituku i serijsku ubojicu Aileen Wuornos koja je pogubljena 2002. godine na Floridi nakon što je osuđena za ubojstvo šest muškaraca. Kako smo već naveli, nevjerojatna transformacija donijela joj je i Oscara.

Charlize Theron/Aileen Wuornos Charlize Theron/Aileen Wuornos (Foto: Cover Images/AFP)

5. Helen Mirren/ kraljica Elizabeta II

Helen Mirren glumica je ni manje ni više nego kraljicu Elizabetu II u drami Kraljica iz 2006. godine. Iako u stvarnom životu ne sliče jedna na drugu, nakon dovršetka filma i sama je glumica rekla kako se u nekim kadrovima jedva vidi razlika između njih dvije.

Helen Mirren/ kraljica Elizabeta II Helen Mirren/ kraljica Elizabeta II (Foto: outnow.ch/Getty Images)

6. Emma Stone/Billie Jean King

U filmu Rat spolova iz 2017. godine Emma Stone glumila je tenisku zvijezdu Billie Jean king, a za ulogu je nabacila pozamašnu količinu mišića kako bi što više nalikovala sportašici.

Emma Stone/Billie Jean King Emma Stone/Billie Jean King (Foto: outch.ch/Getty Images)

7. Natalie Portam/Jackie O

U filmu Jackie iz 2016., Natalie Portman glumila je Jackie Kennedy u razdoblju života nakon atentata na njezinog supruga 1963. godine.

Natalie Portman/Jackie O Natalie Portman/Jackie O (Foto: (outnow.ch/Profimedia))

Pogledajte i 10 holivudskih klonova, odnosno zvijezde koje povezuje nevjerojatna sličnost:

10 holivudskih klonova: Zvijezde koje povezuje nevjerojatna sličnost Raquel Welch i Eva Mendes Evan Rachel Wood i Rachel Brosnahan Katy Perry i Zooey Deschanel +7 Amy Adams i Isla Fisher

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju