U ponedjeljak se u New Yorku održava 'Met Gala', jedan od najvažnijih modnih događaja na kojem će se okupiti najpoznatiji svjetski dizajneri i mnoge zvijezde

'Costume Institute Gala' formalni je naziv za Met Gala – svečanu večeru koja se održava u sklopu otvaranja izložbe Kostimografskog instituta njujorškog muzeja Metropolitan.

Organizaciju Met Gale od 1995. nadzire Anna Wintour, glavna urednica američkog izdanja magazina Vogue.

Organizaciju večere od 1995. nadzire Anna Wintour, glavna urednica američkog izdanja magazina Vogue. Svake godine izložba Kostimografskog instituta ima drugačiju temu, a uzvanici gala večere moraju se odjenuti u skladu s njom.

'Manus x Machina: Moda u doba tehnologije' tema je ovogodišnje izložbe i mnogi s nestrpljenjem iščekuju kreacije koje će zvijezde prošetati crvenim tepihom. Uoči najprestižnijeg modnog događanja sezone odlučili smo izdvojiti 10 haljina koje su stručnjaci svrstali među najbolje ikad viđene na Met Gali.

Odlučili smo ih pokazati posebnom modnom žiriju sastavljenom od troje muških kolega iz drugih redakcija. Predrasuda da se muškarci ne razumiju u modu s crvenog tepiha nego isključivo u nogometne bravure s travnatog zelenog 'tepiha' duboko je ukorijenjena u našem društvu.

Međutim, dečki su hrabro zakoračili na neistražen teritorij, upustili se u detaljnu modnu analizu i pokazali da itekako imaju kreativno mišljenje o modnom odabiru poznatih dama.

Rezultati su – urnebes! Zavirite u našu galeriju i pogledajte komentare nove generacije modnih kritičara koji će vas nasmijati do suza.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju