S porukom Nikoline Marčelje Petrc upućene čelnicima Općine Viškovo smještene sjeverozapadno od Rijeke mogu se poistovjetiti mnogi roditelji

U vapaju Nikoline Marčelje Petrc objavljenom na njezinom osobnom Facebook profilu prepoznat će se mnogi roditelji koji svoju djecu nisu mogli upisati u vrtić.

U vapaju Nikoline Marčele Petrc objavljenom na njezinom osobnom Facebook profilu prepoznat će se mnogi roditelji koji svoju djecu nisu mogli upisati u vrtić.

Zbog nedostatka kapaciteta i netransparentnosti kriterija djeca često ne mogu dobiti mjesto u vrtiću. Međutim, postavlja se pitanje je li to problem roditelja koji redovito plaćaju poreze državi, nemaju kome ostaviti svoje dijete i očekuju da ga država adekvatno zbrine ili bi se time trebali pozabaviti oni koji su nadležni za rješavanje takvih situacija, ali ne rade ništa po tom pitanju.

Nikolina svog 15-omjesečnog sina Frana nije uspjela upisati u jaslice, a svoju opravdanu ogorčenost izrazila je u statusu koji prenosimo u cijelosti i s nadom da će doprijeti do onih koji su dužni njezinom djetetu osigurati mjesto u vrtiću.

'Danas sam se skoro raspala od tuge!

Moje dijete je 15.10.2016. navršilo 15 mjeseci. Ne ide u jaslice jer u njima nema mjesta. Općinski čelnici, smjestite moje dijete u jaslice!

Svaki ga dan vodim u igraonicu, povremeno ga čuva dadilja u svom stanu, povremeno moja mama, nekada svekrva, uskoči i prijateljica, nekada mužev kum. Smjestite moje dijete u jaslice!

Svaki dan u igraonicu nosim zajutrak, doručak, ručak, voće i cijeđeni sok za Frana. Svaku večer kuham da bih to ujutro spakirala i dostavila. Moje dijete svaki dan jede podgrijanu hranu. Općinski čelnici, smjestite moje dijete u jaslice!

Danas ga u igraonici nisu mogli primiti jer su tete bolesne. Odvela sam ga, skupa s hranom k dadilji. Moja je majka u 14:30 krenula po njega. Prije posla dala sam joj uputu kako doći do dadiljinog stana. Zvala me na posao i rekla da ne može naći zgradu. Htjela sam napustiti posao i otići po svoje dijete.

Ja dajem novac toj Općini i tražim da moje dijete, svog stanovnika, adekvatno zbrinete!

JER MOJE JE DIJETE SVAKO MALO NA DRUGOJ LOKACIJI I NJEGOVA GA NONA NE MOŽE PRONAĆI!!! Taj mali veseli klinac svaki dan luta od ruku do ruku! OPĆINSKI ČELNICI, SMJESTITE MOJE DIJETE U JASLICE!!!!!

Moje je dijete stanovnik Općine Viškovo! Iste one koja glasi za jednu od najbogatijih općina u RH. Ja dajem novac toj Općini i tražim da moje dijete, svog stanovnika, adekvatno zbrinete! SMJESTITE MOJE DIJETE U JASLICE!!!

Zašto moje dijete vrijedi manje od druge djece? Radi bodova? Kakvih crnih bodova??? Moje dijete ne razumije bodove i vaše kriterije, niti zašto ste izgradili premalen vrtić! Moje dijete plače jer ga majka često ostavi nepoznatima. Moje dijete je moje malo čudo koje obožavam i radi kojega mi je danas prepuklo srce. Jer je trebao već biti doma, a nije. Jer ga nona nije mogla naći. Dijete od godinu i tri mjeseca ...

OPĆINSKI ČELNICI, SMJESTITE MOJE DIJETE U JASLICE!!!!!

Prijatelji, dijelite. Možda se netko probudi.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju