Ukrašavanju stola i serviranju kolača ili voća malo stvari može dati onaj pravi dašak osobnosti poput ručno izrađenih tanjurića ili zdjela zbog kojih će dekoracija stola izgledati još posebnije.

Stol, ključno mjesto okupljanja na kojem se uz dekoraciju i posuđe najviše ocrtava karakter svakog doma, prostor je na kojem se bez ograničenja ključnim detaljima u svakom smislu možemo kreativno izraziti. Ručno izrađeni tanjuri za voće i kolače nisu samo obično posuđe već i decentni detalji koji ostavljaju dubok utjecaj na našu percepciju poslužene hrane i samo druženje.

Poigrajte se raznim motivima i dubinom tanjura kako biste u nekoliko poteza napravili savršene unikatne posude za posluživanje na koje ćete s razlogom biti ponosni. Razno praktično posuđe od stakla, keramike ili porculana možete potražiti u obližnjem Pevexu.

PEVEX PEVEX Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Kako biste se dodatno inspirirali, u Pevexovu webshopu potražite razne motive i uzorke plitkih i dubokih tanjura u kojima ćete s guštom posluživati kolače ili voće. Osim zdjela i tanjura, za izradu posuđa za posluživanje koje je izradila stilistica interijera i evenata te DIY entuzijastica Maja Kranjec potrebno vam je i ljepilo, a detaljan postupak izrade možete pogledati i u našem videu.

Za izradu vaze ili tanjura vam trebaju: 

  • duboka manja keramička ili porculanska zdjela
  • duboka keramička ili porculanska zdjela većeg promjera
  • keramička ili porculanska šalica bez ručke
  • plitki tanjur
  • ljepilo
  • papirnata maramica

Postupak izrade vaze ili tanjura:

  1. Za izradu tanjura za kolače trebat će vam plitki tanjur i keramička ili porculanska šalica bez ručke. Ljepilo namažite na rub šalice te na njega, točno na sredinu, prislonite dno plitkog tanjura. Višak ljepila slobodno odstranite papirnatom maramicom te svoj tanjur odložite sa strane i pričekajte da se osuši.
  2. Uz pomoć dubokih zdjela većeg i manjeg promjera napravit ćemo tanjur za posluživanje voća. Na dno manje zdjele, uz sam rub, namažite ljepilo. Zdjelu prislonite na dno posude većeg promjera i lagano pritisnite kako biste dodatno učvrstili rubove. Višak ljepila uklonite papirnatom maramicom i, nakon što se posuđe osuši, uživajte u dekoriranju posluženog voća u svojoj novoj zdjeli.

Okupljanje uz najdraže teško je zamisliti bez zakuske koja će svima izmamiti osmijeh na lice. Omiljenu tortu ili kolače te razno sezonsko voće svojim gostima poslužite iz kreativnih zdjela koje ste sami izradili kako bi ukupni dojam bio još bolji. Izrađeno posuđe obavezno perite ručno, zaboravite perilicu za posuđe kako ga ne biste oštetili. Sve što vam je potrebno za izradu unikatnog posuđa, uključujući razne tanjure kao i čvrsta ljepila, potražiti možete u obližnjem Pevexu. Pustite mašti na volju i poigrajte se raznim tanjurima i posudama kako biste izradili zdjele na čiji ćete dizajn biti itekako ponosni.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PEVEX po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju