Soda bikarbona koristi se u kuhinji, ali i u medicini. U zdravstvene svrhe najčešće se koristi kao antacid koji pomaže pri smirivanju žgaravice. No, sodu bikarbonu možemo koristitii za tretiranje urinarnih infekcija

Uzrok upale mjehura najčešće je bakterijski, a simptomi uključuju peckanje tijekom mokrenja, bolove u trbuhu te mutan ili krvav urin. Ako se urinarna infekcija ne izliječi može doći do kronične infekcije te ozbiljnih zdravstvenih problema.

Kako koristtiti sodu bikarbonu za smirivanje infekcije?

Ovakvu infekciju možete umiriti pomoću sode bikarbone.

Sedam dana svako jutro jednu žličicu medicinske sode bikarbone otopite u decilitru vode i popijte. Postupak možete ponoviti tijekom dana.

Medicinsku sodu bikarbonu možete kupiti u ljekarni, a 100 grama košta oko 15 kuna. Ovaj postupak provjereno djeluje, te već nakon nekliko dana dolazi do poboljšanja.

Soda bikarbona pomaže u liječenju urinarnih infekcija i upale mjehura

Konzumiranje sode bikarbone može smanjiti kiselost u tijelu i učiniti krv i urin lužnatijima. Kada lužnati urin prolazi kroz mjehur stvaraju se nepovoljni uvjeti za rast bakterija, te pomaže pri kontroli infekcija.

No, ukoliko se simptomi ponovno vrate, obavezno se obratite liječniku.

Konzumiranje sode bikarbone može povećati razinu natrija u tijelu te ako se vaša prehrana iz zdravstvenih razloga bazira na dijeti s niskom udjelom natrija, obavezno se prvo konzultirajte s liječnikom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju