Korin Miller je britanska blogerica koja je sa svojim fanovima odlučila podijeliti jedno nevjerojatno iskustvo koje joj je u brak dovelo harmoniju i sreću. Naime, Korin radi u velikoj tvrtki, odjelu ljudskih resursa i njezin posao se zasniva na psihološkom pristupu radnicima, a sve u svrhu harmonije na radnom mjestu.

Igrom slučaja, jednu je frazu upotrijebila tijekom obiteljske rasprave i shvatila kako je otkrila nešto nevjerojatno, nešto što joj je pomoglo da male svakodnevne svađe uzrokovane stresom pretvori u zdravu komunikaciju.

Naime, njezin suprug Chris radi vrlo stresan posao te frustracije s posla često „donese“ kući. Tijekom jedne rasprave u kojoj se razdražen žalio na situaciju u uredu te je zbog nervoze podigao glas na suprugu, ona nije željela nastaviti raspravu koja se lako može pretvoriti u svađu već ga je upitala: Kako ti mogu pomoći?

Nakon što je izgovorila čarobne riječi, Chris je zastao i opustio se te se ispričao zbog ponašanja i zakleo kako više neće tenzije s posla donositi kući.

Oduševljena situacijom, Korin je odlučila upotrijebiti frazu svaki puta kada osjeti kako situacija izmiče kontroli i na njezino iznenađenje, čarobna rečenica je svaki puta smirila tenzije. Svoje iskustvo podijelila je s prijateljicama, a kasnije i s fanovima i povratne informacije ostalih muškaraca i žena bile su izvrsne.

No, što je tako čarobno u ovoj jednostavnoj i pomalo otrcanoj frazi? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Četiri čarobne riječi zapravo opisuju sve što je potrebno da partneru pokažete da vam je stalo. Pokazujete kako ste svjesni toga što prolazi, kako ste empatični prema situaciji te da ćete mu biti podrška u svemu što prolazi.

Vođeni iskustvom ove mlade žene, sljedeći puta kada se situacija s partnerom počinje zahuktavati, zastanite na par sekundi, razmislite i pokušajte izgovoriti ovu frazu ili neku sličnu kombinaciju riječi koja vam je bliskija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju