Zdjelica tople juhe zimi će nas ugrijati, potaknuti metabolizam i opustiti tijelo. Mnogi joj pripisuju okrepljujuće moći, a saveznik je i vitke linije. Može se jesti kao predjelo ili kao samostalan obrok. Ako želite uživati u domaćim juhama, ali nemate ih vremena spravljati, potražite Špajz juhe koje su cjelovit obrok iz teglice.

Galerija Špajz juhe dolaze u četiri okusa Špajz juhica od mrkve i celera Špajz juha od butternut tikve +6 Špajz povrtna juha

Startaj Hrvatska donosi osam poduzetničkih priča koje je Nova TV zajedno sa SPAR-om Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt, a među njima je i priča Martine Završki. Martina je sa svega 19 godina otvorila Špajz i tako postala najmlađa poduzetnica u Osijeku, a sada su njezine juhe u šarenim teglicama osvojile police svih INTESPAR i odabranih SPAR trgovina. Ona je zaista primjer kako mladi u Hrvatskoj mogu uspjeti. Brojne prepreke koje je Martina prošla dokaz su da se sve može kada se želi.

Špajz juhe dolaze u četiri okusa Špajz juhe dolaze u četiri okusa Foto: Nova TV

Martina je juhice, koje inače servira u svom malom restoranu zdrave hrane, spakirala u teglice i omogućila obrok svima koji vole pojesti nešto kvalitetno. Njezine Špajz juhe su poput laganog variva – niskokalorične, ukusne, zasitne i praktične. Naglasak je na svježem povrću koje Martina nabavlja od lokalnih OPG-ovaca te na prirodnim začinima. Osim soli i papra juhama su dodani ružmarin i bosiljak te maslinovo i bučino ulje.

Martina je dugo promatrala tržište brze hrane i način prehrane zaposlenih ljudi jer je i sama ušla u tu skupinu i shvatila da će joj stradati zdravlje ne pozabavi li se svojom prehranom. Špajz juhe nalaze se u teglicama baš zato da se mogu jesti bilo kada i bilo gdje. To ih čini odličnom zamjenom za pekarske proizvode, pa uz njezine juhe više nitko nema izliku za lošu prehranu koja nepogodno utječe na zdravlje.

Ukupno četiri vrsta juhica spravljene su prema jednostavnoj recepturi, a okusom podsjećaju na finu domaću kuhinju naših mama i baka. Špajz povrtna juhica moćnog je sastava koji uključuje mrkvu, brokulu i cvjetaču. Juha od butternut tikve prepoznata je širom svijeta po svojem blagom i posebnom okusu, a takva je i Špajz juhica od muškatne tikve kojoj je Martina još dodala bosiljak i bućino ulje. Špajz juhica od mrkve i celera uz dodatak maslinova ulja, ružmarina i kurkume idealna je za ove hladne dane.

Martina Završki, vlasnica Špajza Martina Završki, vlasnica Špajza Foto: Nova TV

Juha od rajčice i bosiljka najnovija je u ponudi Špajza, ali logičan slijed u izradi juhica po tradicionalnim recepturama. Rajčica uz dodatak češnjaka, maslinova ulja, bosiljka, papra poznata je kombinacija koju gotovo svi vole.

''Naruči, protresi, ustima prinesi'' slogan je Špajza uz koji Martina svaki dan dočekuje svoje Osječane. U njezinim juhama zahvaljujući SPAR-u sada se može uživati diljem Lijepe naše. Iako ona nije tu da vam zaželi dobar tek, njezin se pozitivan duh osjeti u svakom zalogaju juhe.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR-om Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Oni koji se pokažu doraslima ovome izazovu potpisat će ugovor sa SPAR-om Hrvatska, ali samo jedan proizvod, onaj najuspješniji u kontekstu proizvoda, ali i razvoja poduzetnika te s najboljim prodajnim rezultatima, postat će Hrvatski hit-proizvod 2020. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i odabranih SPAR trgovinama diljem Hrvatske.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju