Uz kuhinju dobro opremljenu pažljivo biranim namirnicama uvijek ćete moći pripremiti ukusno jelo u kratkom roku. Nakon napornog dana ili u užurbanim jutrima ovo su namirnice koje će vas u trenu spasiti od gladi.

1. Zrnati sir

Zrnati sir možete jesti samostalno, kao prilog uz slano ili s njime napraviti zdravi desert. Već nakon par zalogaja ovog ukusnog sira zasitit ćete gladni želudac i dobiti energiju za ostatak dana. Osim što njegov okus godi našim nepcima, zrnati sir sadrži visok udio kalcija i bjelančevina što ga čini idealnim brzinskim obrokomPresident je nedavno na tržište lansirao i zrnate sireve s okusima - vlascem i sušenim rajčicama.

2. Jaja

Iako su nezaobilazan dodatak raznim tijestima i kremama za kolače, samostalno pripremljena jaja odličan su izvor nutrijenata u bilo koje doba dana. Kajgana, trvdo kuhano ili na oko, jaje je bogat izvor bjelančevina, a priprema je gotova u tren.

3. Zobene pahuljice

Zbog topljivih vlakana koji se nalaze u zobenim pahuljicama duže ćete osjećati sitost, a možete ih spremati na nebrojeno mnogo načina uz sezonsko voće i razne začine. Kutiju zobenih pahuljica nastojte držati u svom kuhinjskom ormariću jer osim što su bogat izvor proteina, zobene pahuljice obiluju mineralima te A vitaminom i B kompleksom.

Kako ove zdrave namirnice iskombinirati u tri ukusna jela pogledajte u našem videu.

 

Koja je vaša idealna kombinacija uz zrnati sir? Svoj odgovor s osobnim podacima (ime, prezime, adresa i broj mobitela) pošaljite na naš e-mail zadovoljna@novatv.hr do 22.05.2017. Najboljih deset kombinacija sa zrnatim sirom, President nagrađuje poklon paketom.

Dobitnici su: Renata Martinec, Dora Pribanić, Maja Bjelajac, Matija Caktaš Grabrović, Anja Mihaljević, Mateja Čatari, Ema Briški, Mirjana Kovačević, Andreja Matijašević, Iva Pivac

Čestitamo sretnim dobitnicima!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju