Uz kuhinju dobro opremljenu pažljivo biranim namirnicama uvijek ćete moći pripremiti ukusno jelo u kratkom roku. Nakon napornog dana ili u užurbanim jutrima ovo su namirnice koje će vas u trenu spasiti od gladi.

1. Zrnati sir

Zrnati sir možete jesti samostalno, kao prilog uz slano ili s njime napraviti zdravi desert. Već nakon par zalogaja ovog ukusnog sira zasitit ćete gladni želudac i dobiti energiju za ostatak dana. Osim što njegov okus godi našim nepcima, zrnati sir sadrži visok udio kalcija i bjelančevina što ga čini idealnim brzinskim obrokomPresident je nedavno na tržište lansirao i zrnate sireve s okusima - vlascem i sušenim rajčicama.

2. Jaja

Iako su nezaobilazan dodatak raznim tijestima i kremama za kolače, samostalno pripremljena jaja odličan su izvor nutrijenata u bilo koje doba dana. Kajgana, trvdo kuhano ili na oko, jaje je bogat izvor bjelančevina, a priprema je gotova u tren.

3. Zobene pahuljice

Zbog topljivih vlakana koji se nalaze u zobenim pahuljicama duže ćete osjećati sitost, a možete ih spremati na nebrojeno mnogo načina uz sezonsko voće i razne začine. Kutiju zobenih pahuljica nastojte držati u svom kuhinjskom ormariću jer osim što su bogat izvor proteina, zobene pahuljice obiluju mineralima te A vitaminom i B kompleksom.

Kako ove zdrave namirnice iskombinirati u tri ukusna jela pogledajte u našem videu.

 

Koja je vaša idealna kombinacija uz zrnati sir? Svoj odgovor s osobnim podacima (ime, prezime, adresa i broj mobitela) pošaljite na naš e-mail zadovoljna@novatv.hr do 22.05.2017. Najboljih deset kombinacija sa zrnatim sirom, President nagrađuje poklon paketom.

Dobitnici su: Renata Martinec, Dora Pribanić, Maja Bjelajac, Matija Caktaš Grabrović, Anja Mihaljević, Mateja Čatari, Ema Briški, Mirjana Kovačević, Andreja Matijašević, Iva Pivac

Čestitamo sretnim dobitnicima!