S obzirom na to da gotovo trećinu života provodimo spavajući, kvalitetan san i odmor iznimno su važni za naše fizičko i mentalno zdravlje. Ulaganje u odgovarajući madrac i jastuk investicija je zbog koje ćemo osjetiti pozitivne promjene na svim životnim poljima.

Galerija Za kvalitetno spavanje tijekom kojeg ćemo napuniti baterije najvažniji su madrac i odgovarajući jastuk Provjetravanje spavaće sobe i redovito mijenjanje posteljine ključni su faktori s kojima redovito brinemo o higijeni spavanja Tempur linija madraca i jastuka iz Harvey Normana +4 Tempur linija madraca iz Harvey Normana

Spavanje je važan i neizostavan dio našeg života, ali mu često ne pridajemo dovoljno pozornosti. Užurbana svakodnevica, stres i raspored pretrpan obvezama samo su neki od čimbenika zbog kojih se odričemo dragocjenih i zlata vrijednih trenutaka u kojima naše tijelo konačno ima priliku za opuštanje. Kvalitetan odmor ima ključnu ulogu u očuvanju i poboljšanju našeg fizičkog i mentalnog zdravlja. Dobar san bitan je za emocionalnu stabilnost, a osobe koje redovito dovoljno spavaju često su otpornije na emocionalni stres i bolje se nose s izazovima svakodnevnog života, produktivnije su i lakše se koncentriraju na obavljanje svakodnevnih zadataka.

Za poboljšanje kvalitete sna potrebno je uložiti malo truda. Stvorite rutinu spavanja s odlascima u krevet i buđenjem u isto vrijeme svaki dan, uključujući i vikende. Smanjite unos hrane i napitaka s kofeinom nekoliko sati prije sna, prozračite spavaću sobu i izbjegavajte gledanje TV-a prije spavanja, kao i nepotrebno tipkanje po mobitelu.

Bez kvalitetnog madraca i odgovarajućeg jastuka nemoguće je priuštiti tijelu odmor kakav zaslužuje

Da bismo doista uživali u odmoru dostojnom kraljeva, za kvalitetno spavanje tijekom kojeg ćemo napuniti baterije najvažniji su madrac i odgovarajući jastuk. Pri odabiru odgovarajućeg ''alata'' za spavanje na koji se s povjerenjem možemo osloniti u obzir treba uzeti željenu tvrdoću, životni vijek madraca, kao i mogućnost perive presvlake koja ga čini jednostavnim za održavanje.

Da se doista može udobno spavati kao na oblacima, dokazuje i nova Tempurova kolekcija madraca za spavanje koje nam daje dojam plutanja na vodi ili lebdenja u gotovo bestežinskom stanju, što je zapravo najprirodniji položaj za spavanje bez pritisaka koji možemo priuštiti svome tijelu.

Tempur linija madraca i jastuka iz Harvey Normana Tempur linija madraca i jastuka iz Harvey Normana Foto: PR

U Tempurovoj kolekciji madraca možete birati između tri modela: PRO, PRO PLUS i PRO LUXE. Oni se međusobno razlikuju samo po visini, a unutar svakog modela možemo izabrati željenu tvrdoću, od najmekšeg do najtvrđeg, te hidbridnu verziju s džepičastom jezgrom. Svim modelima zajedničko je ono najvažnije – da su izrađeni od naprednog materijala koji djeluje kao pjena, a izrađena je ni manje ni više nego prema NASA-inoj formuli za materijal koji astronautima prilikom polijetanja u svemir osigurava najveću udobnost.

Perivom presvlakom produljujemo vijek trajanja madraca

Provjetravanje spavaće sobe i redovito mijenjanje posteljine ključni su faktori s kojima redovito brinemo o higijeni spavanja. Periva presvlaka, osim što dodatno štiti naš madrac, praktična je za korištenje i produljuje vijek trajanja kvalitetnog madraca, koji je važna životna investicija i donosi dobrobit na svim životnim poljima.

Nova kolekcija madraca Tempur, koje je ekskluzivno moguće kupiti u Harvey Normanu, nudi presvlaku s tehnologijom SmartCool, čija tehnika tkanja osigurava da madrac uvijek ostane hladan na dodir. Za sve one koji se žele utopiti u dodatnoj mekoći podloge na kojoj spavaju, u ponudi su još i SoftQuilt i CoolQuilt u koje su ušivena dodatna dva centimetra pjene Tempur za još veću dozu luksuzne udobnosti.

Tempur linija madraca i jastuka iz Harvey Normana Tempur linija madraca i jastuka iz Harvey Normana Foto: PR

Jastuk je najbolje izabrati prema položaju u kojem najčešće spavamo

Pri odabiru savršenog jastuka koji vašem tijelu pruža adekvatnu potporu tijekom noći obratite pozornost na položaj vrata i ramena u odnosu na kralježnicu i ostatak vašeg tijela. Važno je da u obzir uzmete položaj i stil u kojem najčešće spavate. Bez obzira na to kakve vas osobine kao spavača krase, Tempur je razvio nekoliko modela jastuka za svaki stil spavanja.

Dok je model Original najpopularniji jer je, zbog svojeg oblika, klasificiran kao medicinski proizvod, oni kojima je omiljeno spavanje na trbuhu obožavat će model Ombracio. Njegov oblik cvijeta omogućava pravilno podizanje prsa, a samim time i ispravno disanje, koje je često kod spavača na trbuhu zapostavljeno. Nemirnim spavalicama kojima je položaj spavanja na boku omiljen na raspolaganju je jastuk Sonata, koji će, ma koliko god se micali, vratu tijekom cijele noći pružiti pravilnu potporu.

Kako bismo redovito mogli održavati jastuke, svaki model dolazi s perivom presvlakom ili presvlakom s tehnologijom SmartCool, baš poput madraca.

Bez obzira na individualne navike spavanja, pozu i preferencije, u kvalitetan madrac i jastuke nužno je uložiti vrijeme kako bismo svojem tijelu osigurali pošten odmor koji i zaslužuje. U bogatoj Harvey Norman ponudi, ekskluzivno potražite liniju Tempur koju je moguće potpuno personalizirati za buđenje bez popratnih bolova u vratu ili kralježnici, napunjenih baterija i s osmijehom na licu.
 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Harvey Norman po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju