Splitskoj manekenki Dori Vukušić tek je 21 godina, a već se upustila u ono što je mnogo starijim damama od nje nezamislivo. Dora se uhvatila u koštac sa svim preprekama te otvorila centar za organizaciju vjenčanja

'Moja pokojna mama držala je salone vjenčanica, cvjećarne i ostale sadržaje za vjenčanja. Kako se vrijeme promijenilo i potrebe su da bi ljudi sve sad i odmah na istom mjestu, tako sam se i ja odlučila za centar koji organizira vjenčanja', otkrila je 21-godišnja splitska manekenka Dora Vukušić za InMagazin.

Splitska manekenka Dora Vukušić (21) uhvatila se u koštac sa svim preprekama te otvorila centar za organizaciju vjenčanja. Za dvadesetak dana treba postati majka, no i dalje je u pogonu od 0 do 24

Iako naizgled snažna, Doru je zadesila velika tragedija prije tri mjeseca. Majka, poznata splitska dizajnerica je iznenada umrla od karcinoma baš kao i otac dok je još bila djevojčica.

'Moja mama je bila stvarno posebna osoba, jedna od milijardu, prštila je pozitivnom energijom i životom, a čini mi se da što sam starija, da sam sve više slična njoj. Život ide dalje i trebate samo nastaviti raditi', priča Dora koja je odlučila nastaviti ostvarivati mamin san i centar za organizaciju vjenčanja postaviti na sigurne noge. Uz Doru tu je i njezina mlađa sestra Lara koja je ove godine osvojila lentu Miss turizma Hrvatske.

'Na sestru sam jako ponosna. Čeka je svjetski izbor u Hong Kongu u prosincu, radimo na pripremama, da se predstavi u što boljem svjetlu i da bude što bolji plasman', kaže splitska manekenka. Doslovno je preko noći morala odrasti i završiti sve što je njezina majka započela, i tu je Dora shvatila kako prema mladim ženama u poslovnom svijetu postoje predrasude. No na njih, kaže, ne treba se osvrtati.


'Susretala sam se s predrasudama jer sam žena i zbog godina, ali za sve to imam dva uha', smije se Dora pa dodaje:

'U poslu nisu bitne godine niti jesi li muško ili žensko, odakle si, što si. Bitno je da se posao odradi kako treba i da su obje strane zadovoljne.'

Veselja u Dorin život zasigurno će unijeti i beba - ova lijepa mlada poslovna žena za dvadesetak dana treba postati majka. Trudnoća, kaže, protječe u najboljem redu, a Dora ujedno i ruši predrasude o trudnicama. Mnogi misle da se žene tijekom trudnoće malo kreću i da ne mogu biti sto posto aktivne, no Dora dokazuje baš suprotno što joj, naravno, omogućava i činjenica da trudnoća protječe u savršenom redu te da ne mora mirovati.

'Od 0 do 24 sam u pogonu i sve stignem napraviti', otkriva. Dora može poslužiti kao primjer kako godine ne trebaju predstavljati ograničenja u ostvarivanju vlastitog sna, a vjerujemo da su i njezini roditelji koji gledaju dolje ponosni na svoje dvije kćerke.

Intervju s lijepom i uspješnom Splićankom Dorom Vukušić pogledajte u prilogu InMagazina.
 

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju