Svjetski dan turizma u Splitu je obilježen „Štorijama Dioklecijana“ i raskošnom revijom Matije Vuice koja slavi prirodu i žensku snagu.

Kroz modno putujuće kazalište Matija Nomadica, prošetale su Dioklecijanove žene, a imali smo priliku vidjeti pustinjske princeze, kraljicu Teutu i njezine amazonke, afričke kraljice, nimfe te rimske i grčke božice.

Među njima se posebno istaknula lijepa splitska glumica Ana Gruica koja je u crnoj haljini pokazala svoju eleganciju.

Ana je nosila maksi mrežastu, blještavu haljinu dugih rukava, a poseban su dojam stvarale šljokice u kojima je izgledala baš poput grčke božice, duboko povezane s prirodom.

U njezinoj se haljini vrlo lako mogao vidjeti karakter dizajnerice Matije Vuice, a posebna je po tome što se sastoji od dva dijela. Gornji dio, koji izgleda poput crop topa, ima zatvoreni V izrez, a u prvi plan dolaze široki, dugi rukavi koji stvaraju dojam plašta.

Ana Gruica u haljini Matije Vuice Najupečatljiviji dio ove raskošne kreacije, svakako je crni korzet koji cijeloj kreaciji daje snažnu notu (Foto: Pixsell)

Drugi dio haljine izgleda poput blještave maksi suknje, a prozirna tkanina, koja povezuje ta dva dijela, naglašava Anin savršeno oblikovan trbuh.

Najupečatljiviji dio ove raskošne kreacije, svakako je crni korzet koji cijeloj kreaciji daje snažnu notu, inspiriranu kulturom drevnih civilizacija.

Tu snažnu notu zaokružila je kreacija na glavi poznate glumice. Trodimenzionalni veo stvarao je pomalo faraonski dojam u kojemu je izgledala poput crne Kleopatre.

Posebna revija Matije Vuice omogućila nam je modno putovanje kroz povijest, drevne civilizacije i kulture koje su se susretale na križanju staza, cesta i puteva neke davne umjetnosti.

Ana Gruica u haljini Matije Vuice Ana je nosila maksi mrežastu, blještavu haljinu dugih rukava (Foto: Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju