Nije čudo što je jesen mnogima najdraže doba. Priroda poprima tople boje, hladni povjetarac tjera nas da se stisnemo uz voljenu osobu, a dom postaje mjesto u kojem provodimo sve više vremena. Stoga je s odlaskom ljeta vrijeme da svoje gnijezdo pretvorite u toplu oazu iz koje ćete s guštom promatrati kišu dok u pozadini televizor vrti vaše omiljene serije.

1. Dodajte detalje u zemljanim bojama

Priroda nas neprestano nadahnjuje pri ukrašavanju naših domova. Svaka sezona donosi nove trendove, no uglavnom svoj unutarnji prostor pokušavamo prilagoditi onome što se zbiva vani. Ove jeseni nećete pogriješiti ako se odlučite za pepeljasto zelene, plavozelene te sve zemljane tonove. Neutralne smeđe i boje pijeska možete uskladiti s nijansama bogate ružičaste i tamno crvene za ženstveniji izgled prostora. Toplinu vašem domu može donijeti i nekoliko zlatnih detalja.

Navedene boje možete uklopiti ukrasnim kutijama, vazama ili čašama od obojenog stakla, ukrasima nepravilnih oblika i uokvirenim slikama.

2. Tekstilom, prirodnim materijalima i suhim cvijećem unesite teksture

Kombinacija tekstura najbolje se postiže tekstilom. Prostor će u trenu ugrijati deke, jastuci, zavjese i tepisi. Deke zemljanih boja možete uklopiti u gotovo svaku prostoriju – prebaciti ih preko kreveta u spavaćoj sobi, preko kauča i fotelja u dnevnom boravku ili preko klupe u hodniku. Kod jastuka se osim s teksturama, možete poigrati i oblicima, tvoreći tako mjesto koje će pozivati na uživanje.

Uski tepisi idealni su za kuhinju, hodnik i spavaću sobu, dok oni većih dimenzija mogu pridonijeti toplini u dnevnom boravku ili blagovaonici. Izraženu strukturu materijala postignite resama, kožom, pa i plišem, koji proizvodima daju prirodan i pomalo sirov izgled.

Dašak topline u svoj dom možete unijeti i prirodnim materijalima kao što su pruće, ratan ili drvo. Oni će savršeno odgovarati uz spomenutu paletu boja i u vaš dom unijeti teksture kako bi se on doimao usklađenim i ugodnijim. Košare, lampe, stolci, fotelje, pa i tepisi od prirodnih materijala dodatak su koji vaš dom može krasiti cijele godine, a ne samo jednu sezonu. Praktične i lijepe pletene košare možete kombinirati uz lagani namještaj od ratana s metalom kako biste dobili izvorni, prirodni efekt.

Efektno i jednostavno za održavanje, suho cvijeće svakako je poželjan dodatak interijera ove jeseni. U kombinaciji s vazom od bojenog stakla neće vam trebati puno da stvorite željeni efekt i pravi jesenski ugođaj.

3. Unesite element prirodnog drveta

Boja prirodnog drveta savršeno se uklapa u topli tonalitet vašeg doma. U trenutku može transformirati prostor i dati mu osjećaj udobnosti. Bilo da ste se u svom uređenju interijera odlučili za bijeli ili pak tamni namještaj, drvo će se idealno uklopiti u bilo koji prostor.

Stolić, jednostavna polica ili zidni ormarić od drveta u kombinaciji sa zemljanim detaljima i suhim cvijećem pružit će željeni topli efekt. S drvetom ne možete pogriješiti jer osim što dugo traje, lako se održava i daje osjećaj povezanosti s prirodom. Uložite u nekoliko klasičnih komada koje ćete moći sezonski prilagođavati dekoracijama.

Lako je stvoriti toplu oazu uz pomoć nove JYSK kolekcije jesen/zima, koja nas je inspirirala da počnemo razmišljati o jesenskim trendovima. Njihovi topli i minimalistički detalji idealno će dočarati jesen u vašem domu, a komade koje smo izdvojili pogledajte u galeriji.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju