Za mlade roditelje koji prvi put vode svoje maleno kući, sigurnost je na prvom mjestu. O tome, kao i o strahu i nevjerojatnoj ljubavi s kojom se roditelji suočavaju od trenutka kada njihovo novorođenče dođe na svijet, govori nam dirljivi video o tati Matiću koji malenog Jonu vodi na njegovu prvu vožnju autom do njihovog doma.

Galerija Tata Matić Mala obitelj na putu prema kući Mala obitelj na putu prema kući +1 Continental Adria

 Od trenutka rođenja djeteta, roditelji su suočeni s velikom odgovornošću za malo biće koje će postati njihov centar svijeta. U njima se bude razni osjećaji koje je ponekad teško i opisati, a jedan od njih jest i snažan zaštitnički osjećaj kojim žele svojem dojenčetu pružiti sigurnost od svake potencijalne opasnosti.

„Dođe mi da zaplačem kad pomislim koliku odgovornost osjećam prema tako malom biću. Čak i svakodnevna aktivnost, poput vožnje, od danas će biti nešto sasvim drugo. Strah me. Strah me kad pomislim u koliko smjerova život može skrenuti“, govori nam tata Matić u videu.

S njim će se poistovjetiti svatko tko ima dijete jer shvaća koliko je roditeljstvo istovremeno jednako prekrasan koliko i zahtjevan posao. Kada primite svoje dijete u naručje, postaje vam jasno da vas s njime čeka mnogo posebnih trenutaka – od prvih koraka, prvih riječi, prvih zubića. Ipak, onaj specijalan i pomalo zastrašujući „prvi“ sigurno jest prva vožnja kući iz rodilišta. Tada stajete na svako žuto, vozite oprezno, mirno i po prometnim propisima sve zbog straha da nešto ne bi pošlo po krivu jer sigurnost djeteta postaje najvažnija.

Kako bi pružili djetetu najveću sigurnost tijekom vožnje, važno je imati odgovarajuću dječju sjedalicu za novorođenčad te okrenuti sjedalicu tako da dijete gleda u suprotnom smjeru kretanja auta. Važno je prilagoditi remenčiće sjedalice tako da ona nisu prelabavo stegnuta. Također, ako je riječ o zimskim mjesecima, važno je da dijete ne bude pretjerano obučeno jer debele jakne mogu smanjiti učinkovitost sjedalice u slučaju nesreće.

Tata Matić Tata Matić Foto: PR

Osim opreme za dijete, važno je imati i kvalitetnu i odgovarajuću opremu na autu, poput primjerice zimskih guma koje će spriječiti auto od proklizavanja u hladnijem dobu godine i pružiti sigurnost svim suputnicima. U Continentalu znaju koliko je za roditelje bitno osigurati zaštitu djeteta, jer je i njima sigurnost na prvom mjestu već punih 150 godina. Ovaj vodeći proizvođač guma za automobile koji neprestano pomiče granice sigurnosti na cestama, odlučio je za svoj 150. rođendan nagraditi sve bebe koje dijele mjesec rođenja s Continentalom posebno oslikanim bodijima i naljepnicom za automobil „dijete u autu“ i tako zajedno s brojnim roditeljima proslaviti najveći trenutak u njihovim životima.

Svoju sreću je novopečeni otac Matić odlučio podijeliti sa svima tako što je snimio poruku svome sinu i supruzi Ines koju je pustio u trenutku kada je njegova obitelj sjela u auto. Cijela je poruka tajno snimljena u suradnji s Continentalom, a iskrena reakcija njegove supruge raznježila je sve koji su video pogledali. Kako je sve izgledalo, možete i sami pogledati u videu nakon kojeg sigurno nećete ostati ravnodušni.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Continental Adria po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju