Dobra komunikacija najvažniji je segment dobre ljubavne veze. Parovi bi trebali otvoreno komunicirati o svemu, a jedna specifična tema dokaz je prave intimnosti

U vezi bi nam trebalo biti dovoljno ugodno da se bez problema možemo partneru povjeriti o najintimnijim detaljima. Većina ljudi misli kako je seks najintimnija tema za razgovor koju mnogi parovi često izbjegavaju, ali istina je ipak drugačija.

Istraživanja su pokazala da je na prvom mjestu liste tema za izbjegavanje – probava.

Parovi koji se ne srame otvoreno razgovarati o probavi dosegnuli su najvišu točku intimnosti u ljubavnom odnosu i načelno su sretniji od drugih parova.

Točnije, parovi koji se ne srame redovito i otvoreno razgovarati o svojoj probavi dosegnuli su najvišu točku intimnosti u ljubavnom odnosu, što znači da su načelno sretniji od ostalih parova.

Veze su pune malih ili velikih 'neugodnjaka', ali razgovor o jednoj od elementarnih ljudskih potreba ne bi se trebao smatrati neugodnim ili pak nepoželjnim.

Muškarci su skloniji komuniciranju svojih osnovnih potreba dok su žene te koje često skrivaju odlazak na WC od svojih partnera.

Sedam godina sam u braku, a ukupno sam sa svojim suprugom 10 godina. Mislim da sam barem prvih pet svakodnevno puštala vodu iz pipe ili pojačavala radio kad god sam išla na WC. Naravno, on je uvijek bio slobodniji po tom pitanju.

Uvijek me obavijesti kada mu nešto loše sjedne na želudac, a obavezno dobijem izvještaj nakon odlaska na WC (smijeh). Onda sam se i ja polako opustila, shvatiš da nema smisla sramiti se osnovnih potreba u vlastitom domu, ispričala nam je naša čitateljica I.R. (37).

Razgovarate li s partnerom otvoreno o probavi?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju