Kada ste posljednji put imali veliko čišćenje kuhinje? Dočekajte božićno vrijeme uz kuhinju pročišćenu od predmeta koji vam samo zauzimaju prostor, bilo da je riječ o stvarima koji mogu naštetiti zdravlju ili ih jednostavno sigurno više nećete koristiti

1. Plastične posude za hranu koje su promijenile boju
Primijetite li da su plastične posudice u kojima, između ostalog, nosite gablec, promijenile boju, odnosno da imaju mrlje koje ne odlaze pranjem, to znači da su dale svoje i da je vrijeme da ih bacite. Špageti koje nosite u plastičnom posuđu sigurno će kad tad ostaviti trajne mrlje na njemu. Doznajte i zašto ne smijete upotrebljavati istu plastičnu bocu za piće dvaput.

U kuhinji čuvate male komadiće aluminijske folije misleći da će vam koristiti za nešto? Vjerujte, nikada neće biti dovoljno veliki za bilo što, stoga ih slobodno bacite

2. Otkrhnuto ili napuklo posuđe
Ovakvo posuđe može biti nesigurno za upotrebu jer se na otkrhnuti dio možete porezati dok perete posuđe ili se napuknuta ručka šalice može potpuno otkinuti dok koristite šalicu. Zato, bacite takvo posuđe i koristite ono neoštećeno.

3. Komadiće aluminijske folije
Čuvate male komadiće aluminijske folije misleći da će vam koristiti za nešto? Vjerujte, nikada neće biti dovoljno veliki za bilo što, stoga ih slobodno bacite.

4. Zahrđale protvane za muffine
U protvanima u kojima se stvorila hrđa vaši muffini neće se lijepo ispeći već će poprimiti ustajali i okus po izgorjelom.

5. Stare čepove od pluta
Sačuvajte čep koji ima posebno značenje za vas (na primjer s vašeg vjenčanja). U suprotnom, mislite li da ćete zaista sve te silne čepove od pluta ponovno koristiti? Zaista vam samo nepotrebno zatrpavaju ladicu.

6. Pocrnjele kuhače, valjke i drugo drveno posuđe
Izgorjelo ili pljesnivo? O čemu god se radilo, ne škodi uložiti u čisti drveni kuhinjski pribor. A znate li koji je najprljaviji predmet u kuhinji?

7. Sve čemu je istekao rok trajanja

U svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte hladnjak, police i ladice i izbacite ove nepoželjne "stanare".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju