Boja očiju jedna je od osobina koju nasljeđujemo od svoje rodbine. No osim što krasi naš pogled ovaj detalj može štošta otkriti o vama i vašem karakteru. Izdvojili smo najčešće boje očiju i pronašli osobine koje ih najbolje opisuju. Pronađi svoju boju i otkri ponešto o sebi


Smeđe oči

Smeđa je najčešća boja očiju na svijetu. Ljudi smeđih očiju su samouvjereni i zanimljivi. Riječ je o snažnoj boji koja je povezana sa zemljom i opisuje jednostavnost, kreativnost i pozitivnost. Takve osobe su neovisne i ljubazne i volje stvarati nova prijateljstva. Vole isprobavati nove stvari u životu.

Iako su odlučni i samouvjereni ponekad imaju problema s razumijevanjem drugih i izražavanjem svojih osjećaja. Sjajni su ljubavnici i partneri te osobe od povjerenja.

Oči boje lijeske
boja lijeske opisuje prekrasnu mješavinu smeđe i zelene boje koja jednostavno oduzima dah. Riječ koja najbolje opisuje osobe ovakvih očiju je elegancija. Riječ je o vrlo spontanim i zabavnim osobama avanturističkog duha. Vrlo su prilagodljivi i hrabri, vole raznolikost, a monotonija je njihova noćna mora.

Vole isprobavati nove stvari i vrlo su privlačne osobe. Što se tiče ljubavi, vrlo su senzualni, ali i izbirljivi te će odabrati samo 'onu pravu' osobu. No imaju i jednu 'opasnu' osobinu, a to je nagla narav koju ponekad teško drže pod kontrolom.

Zelene oči
Zelene oči uvijek izgledaju svježe i zavodljivo. Osobe koje krasi ova boja očiju su misteriozne i intrigantne. Krasi ih inteligencija i snalažljivost te obožavaju isprobavati nove stvari.

Maksimalno uživaju u životu i strastveno pristupaju poslu koji ih ispunjava. Vrlo su lijepe osobe, a jedina opasna osobina im je ljubomora što vrlo teško drže pod kontrolom. Puni su energije i suosjećanja što osjete svi oko njih.

Plave oči
Ima nešto vrlo moćno kod plavih očiju, nešto što privlači poput magneta. Upravo zbog toga plave oči se smatraju najpoželjnijima na svijetu. Osobe koje krasi ova boja očiju su pametne, srdačne i pune mladosti i života. takve osobe uživaju u ljubavi, najčešće imaju duge veze te su puni energije.

Najjača osobina im je želja i potreba da usreće sve do kojih mi je stalo te su spremne napraviti sve da to i ostvare. Plavooke osobe opažaju svaki detalj i ponekad mogu biti malo kritične. Oni uživaju u ljubavi i dugoj vezi te su najiskreniji i najodaniji partneri. Kada se zaljube, za svoju ljubav su spremni učiniti baš sve.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju