Trajni ili permanentni make-up je tretman kojim se pomoću sitnih iglica u gornji sloj kože utiskuju pigmenti boje. Iako se šminka naziva trajnom, ona se na koži zadržava tri do pet godina.


Trajnom šminkom se može ispraviti neki nedostatak ili naglasiti određeni dio lica kao što su usta ili obrve, a tretmani se kreću od 2000 do 4000 tisuće kuna ovisno o mjestu koje želite maskirati ili naglasiti na licu. .

Dolaze mi mlade djevojke kod kojih nedostaju obrve ili one koje žele promijeniti njihov oblik, a dlačice na rastu na nekim dijelovima, otkriva stručnjakinja za trajnu šminku Petra Mihaljević.

Trajna šminka nije za sve. Ovakvim tretmanima ne bi se trebale podvrgavati osobe koje imaju šećernu bolest, te one koje pate od zaraznih bolesti.

No na ovaj tretman se ne odlučuju samo mlade djevojke. Naprotiv, rade ga žene svih generacija, a odlučuju se iz različitih razloga koji nisu isključivo estetske prirode.

Na trajni make-up odlučila sam se nakon operacije karcinoma jer sam vidjela da imam ožiljak. Čula sam da trajni make-up može povratiti prijašnji izgled, priznaje Božica Pužar koja se podvrgla tretmanu prekrivanja ožiljka trajnom šminkom te izjednačavanje i naglašavanja usnica.

Trajni make-up povećava samopouzdanje

Nakon kemoterapije, Božici su se prorijedile i obrve koje je trajnim make-upom odlučila učiniti gušćima, te tako vratiti svoje samopouzdanje.

Kada ti se popravi izgled, onda je to jako lijep osjećaj da ti možeš opet zablistati, odnosno da imaš sigurnost u sebe, dodala je Božica.

Trajna šminka ipak nije za sve. Ovakvim tretmanima ne bi se trebale podvrgavati osobe koje imaju šećernu bolest, te one koje pate od zaraznih bolesti.

U prilogu emisije "Zdravlje na kvadrat" saznajte više o ovom tipu tretmana, kojem se u posljednje vrijeme podvrgavaju i muškarci.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju