Osim najdražih proizvoda za uljepšavanje, vaša kozmetička torbica trebala bi sadržavati i stvari koje mogu biti spas u zadnji čas. Izbacite iz nje staru šminku i ubacite ono što će vam zaista koristiti.

Kada morate popraviti make up koji ste uprskali, riješiti se dosadne glavobolje ili pak pričvrstiti gumb koji vam se upravo otpustio, nekoliko stvari za navedene slučajeve, spremljenih na sigurno u vašoj kozmetički torbici, može biti spasonosno!

Stoga, iz nje izbacite sve nepotrebno; staru šminku ili onu koju ne koristite toliko i mjesta napravite za ove vrhunske pomagače u svakoj prilici.

1. Paracetamol ili neki drugi analgetik

U užurbanoj svakodnevici skoro svake žene, često nema mjesta boli koja nam se često javlja uslijed umora, stresa, konfliktnih situacija, mjesečnice i niza drugih situacija. Ona se nikada ne smije zanemariti, utvrđivanje uzroka te boli prvi je korak k njezinu otklanjanju, a pored sebe je uvijek dobro imati kratkoročno, ali brzo rješenje jer često nismo u prilici prileći i odmoriti kako bi se bol smirila.

Ovisno o jačini bolova uz sebe je dobro imati paracetamol ili neki drugi analgetik kako bi si brzo olakšali trenutnu situaciju. Kako vam se tablete ne bi zagubile u, najčešće povećoj, ženskoj torbi spremite ih u vašu kozmetičku torbicu.

2. Konac i igla

Otpušteni gumb, rasparan rub od veste ili majice ili rupica koju ste primijetili na vašoj odjeći tek nakon što ste izašli iz kuće - sve se to može u trenu spasiti s malo igle i konca. Igla vam još može poslužiti za niz drugih stvari koje vas mogu iznenaditi poput sitne iverice u prstu ili vađenja sitnih stvari koje su negdje nezgodno upale.

3. Lak za nokte

Ne samo da vam može pomoći kada trebate popraviti dotrajalu manikuru ili kod puknutog nokta, lak za nokte poslužit će i kad trebate dodatno učvrstiti sašiveni gumb ili pak spriječiti rasparanu očicu na čarapi da se širi dalje. Mali prozirni lak za nokte stat će u bilo koju kozmetičku torbicu, a može vam biti višestruko koristan.

4. Flasteri

Bilo da ste se ogrebali, porezali ili dobili žulj od novih cipela, u kozmetičkoj torbici uvijek je dobro imati malu prvu pomoć odnosno flastere. Dovoljno je imati samo dva do tri flastera ili prozirni zaštitni gel koji je vrlo koristan i kod prevencija ovakvih nezgoda, pogotovo početkom ljeta kada iz zatvorene obuće ulazimo u sandale ili japanke.

Izlazite li iz kuće u novim cipelama kritične dijelove namažite zaštitnim gelom i svakako ponesite nekoliko flastera u vašoj kozmetičkoj torbici.

5. Popravljači šminke

Šminkate li se na brzinu, u autu ili na poslu, svašta može krenuti po zlu. Stoga je dobro imati u vašoj kozmetičkoj torbici i nekoliko štapića za uši, blazinicu i pincetu.

Pinceta će vam dobro doći kad na danjem svjetlu primijetite da niste dobro uredili obrve, no vjerujemo da ćete za nju naći i mnoge druge primjene. U kozmetičku torbicu spremite i gumicu za kosu te par ukosnica koje mogu spasiti lošu frizuru nastalu zbog nošenja kape ili slično.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju