Na omiljenoj društvenoj mreži dopisujemo se s prijateljima, lajkamo njihove slike i filmiće, upoznajemo nove ljude, te odašiljemo određene poruke. Čak i kada samo promatramo aktivnosti na Facebooku iz prikrajka, otkrivamo dijeliće svoje osobnosti. Otkrijte kakva ste vi osoba s obzirom na svoj profil


1. Sramežljivica

Vi volite čitati o tuđim iskustvima, gledati njihove slike s ljetovanja i pratiti što rade poznati i slavni na ovoj društvenoj mreži. Pola dana gubite na snalaženje kroz Facebook obavijesti, no rijetko kad ćete komentirati nečiji post ili stisnuti gumb Like. U stvarnom životu vrlo ste odani, pamtite detalje iz života svojih prijatelja i nikad ne zaboravljate važne datume poput rođendana i različitih godišnjica.

2. Adrenelinska ovisnica
Neprestano osvježavate svoj profil s podacima o serijama koje trenutno gledate, što ste upravo pojeli, ili kako ste tražili parkirno mjesto. Redovito dijeljenje banalnih podataka na Facebooku upućuje na tip osobe kojoj je često dosadno, a u životu žudi za uzbuđenjima. Ova osoba uživa kada je u centru pažnje, pa iako joj katkad nedostaje kreativnosti, rado se prepušta adrenalinskim aktivnostima.

Vaš je timeline poput psihološkog priručnika za upućene: komentari i sviđanja otkrivaju dio vaše osobnosti.

3. Pozitivka
Vama je sve bajno i vi živite u Disneyjevom crtiću. Na svom timelineu obožavate dijeliti viralne filmiće slatkih životinja i djece, uspješnih prosidbi i pričice o dugovječnoj ljubavi. Rado lajkate fotografije svojih Facebook prijatelja, hvalite njihove kuharske uspjehe i prepuni ste poticajnih citata poznatih osoba. Vi ste pozitivka, koja uvijek nalazi lijepu riječ za osobe u svojoj okolini, i ljudi generalno uživaju u vašem društvu.

4. Izazivačica
Vaš je timeline prepun fotografija hrane koju sami pripremate kod kuće, ili ste jeli u domaćim i svjetskim restoranima. Što su namirnice neobičnije i čudnije, to ih vi radije objavljujete. Ovaj tip osobe želi izazvati reakciju, a svijetu poručiti: evo me, hrabra sam i spremna na eksperimentiranje. Osobe koje često objavljuju slike nezdravih zalogajčića, masne i slatke hrane, osjećaju neki tip krivnje te žele putem društvenih mreža naći emotivnu potvrdu istomišljenika.

5. Tjeskobnica
Vaš je timeline prepun negativnih komentara, te rado dijelite linkove koji uključuju ljudske tragedije, prirodne nesreće i katastrofe. Ovaj tip osobe pati od generalnog osjećaja anksioznosti, odnosno tjeskobe, te emotivnu utjehu pronalazi u scenarijima koji nemaju sretan ishod.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju