Voda s limunom jedan je od najpopularnijih napitaka za olakšavanje mršavljenja kojim mnogi započinju dan.

Voda s limunom Voda s limunom ima i dvije neželjene nuspojave Foto: Guliver/Thinkstock Ispijanje vode s limunom natašte jedan je od glavnih rituala mnogih dijeta.

Ovaj napitak ne sadrži kalorije ili šećere, poboljšava probavu, čisti tijelo od toksina, osigurava dozu antioksidanta i vitamina C. Uz obaveznu jutarnju dozu, mnogi je piju i tokom cijelog dana.

Voda s limunom ima i dvije neželjene nuspojave na koje bi trebalo obratiti pažnju.

Međutim, iako je zdrava, voda s limunom ima i dvije neželjene nuspojave na koje bi trebalo obratiti pažnju.

1. Žgaravica. Previše limuna zapalit će 'vatru' u vašem ždrijelu. Naime, limun je jedna od najkiselijih voćki, a poznato je da upravo citrusi pojačavaju lučenje želučanih kiselina i zato potiču žgaravicu.

2. Oštećenje zubne cakline. Kiseline u limunu oštećuju zaštitni sloj cakline na vašim zubima, a to može dovesti do osjetljivosti zuba, pa čak i karijesa. Ako imate problema sa zubima, nikako nemojte vodu s limunom piti tijekom cijelog dana ili nakon svake popijene čaše isperite usta gutljajem obične vode.

SAVJET PLUS: Osim vode s limunom, popularni napitak koji 'asistira' prilikom mršavljenja jest i voda s medom. Provjerite što se događa ako je svaki dan pijete natašte.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju