Sinkronizirano plivanje iziskuje mnogo vještine, preciznosti i gracioznosti, ali i pokoji ženski trik koji jamči savršeni izgled čak i kada ste u potpunosti uronjeni u vodu


Sportašice koje se bave sinkroniziranim plivanjem moraju izvoditi svaki pokret u vodi u identično vrijeme kao i njihove kolegice iz tima što je iznimno zahtjevan zadatak.

Uvojci pod kontrolom obavezni su tijekom sinkroniziranog plivanja, pa želatina u kosi povećava šanse za bolje rezultate na natjecanjima.

No povrh svega riječ je o jednom od rijetkih olimpijskih sportova u kojem se natjecateljice šminkaju i sređuju kao da šeću modnom pistom.

Upravo zato vodootporni make-up nameće se kao logično rješenje, no njihova kosa iziskuje nešto lukavija rješenja. Osim što svoje uvojke obavezno stavljaju u čvrstu punđu, dodatno ih osiguravaju jednim neočekivanim sastojkom koji se može naći u većini smočnica.

Američke plivačice Anita Alvarez i Mariya Koroleva imaju uistinu kreativni ženski trik za sputavanje nestašnih uvojaka u vodi. One koriste želatinu u prahu.

Pomiješamo je s malo vode i pretvorimo u gnjecavu smjesu. Stavimo je na češalj i provučemo kroz cijelu kosu, kosu zavežemo u punđu, a preko svega stavimo plivačku kapu. Kada se osuši, kosa postane vrlo tvrda i ne leti na sve strane tijekom plivanja,’ otkrile su plivačice američkom magazine Vogue.

U videu pogledajte njihov prošlogodišnji nastup iz Francuske.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju