Organiziranje vjenčanja uzbudljiv je i veseo, ali i stresan proces. A uloga vjenčane kume upravo je da mladenki umanji stres i pomogne joj s onim stvarima za koje je zadužena. Zbog toga kuma nikada ne bi smjela mladenki reći idućih 7 rečenica

1. Grozna mi je ta vjenčanica.
Kuma je obično ta koja s mladenkom traži vjenčanicu i mladenka želi čuti kumino mišljenje kao i njen savjet kada ih isprobava. I naravno da želi da kuma bude iskrena kada joj govori što misli o određenoj vjenčanici, ali ipak ne želi čuti da je haljina koja se njoj sviđa, kumi grozna. Pa čak i ako se kumi haljina nikako ne sviđa, to može reći na drugačiji, preciznije ljepši način.

Primjerice, puno primjerenije riječi bit će da haljina možda ne laska njenom obliku tijela, da nije mladenkin stil ili da bi mogla pronaći nešto puno bolje. Ako vjenčana kuma bude uvijek pozitivna u davanju komentara, održat će se pozitivna atmosfera i energija kakva mladenki treba dok traži vjenčanicu i općenito planira vjenčanje.

'Lijepo je kada vjenčana kuma održi govor na vjenčanju, ali pri tome ne bi trebala govoriti ništa zbog čega bi se mladenka mogla osjećati nelagodno'

2. Marina iz srednje škole imala je istu vjenčanicu.
Kupovina vjenčanice sama po sebi je stresna pa mladenki ne treba da joj se stvara dodatni stres. A to bi se lako moglo dogoditi ako joj vjenčana kuma kaže da je neka djevojka s kojom su išle u srednju školu, a pogotovo ako se nisu s njom slagale, na svom vjenčanju nosila istu vjenčanicu. Svaka mladenka želi da je njena vjenčanica posebna i da joj stoji bolje nego bilo kojoj drugoj mladenki koja ju je probala.

Uostalom, zar je i važno to što je istu vjenčanicu nosila neka Marina koju niste vidjeli godinama? Ona ionako neće biti na vašem vjenčanju. Zbog toga mladenka ni ne mora znati da je netko koga poznaje već nosio istu vjenčanicu.

3. Jedva čekam spetljati se s nekim na tvom vjenčanju!
Vjenčanja su odlične prigode za upoznati nove ljude, ali ako ste vjenčana kuma onda ste tamo prvenstveno zato da budete desna ruka svojoj prijateljici, a ne da tražite dečka. Naravno da mladenka neće imati ništa protiv ako se između kume i nekog gosta rode simpatije i ako razmijene brojeve, ali ako se kuma veseli vjenčanju najviše zbog toga jer se nada da će tamo upoznati nekoga, onda to nije u redu.

Pa i ako kuma razmišlja o tome kako bi bilo super da se na vjenčanju spetlja s nekim, bolje je da to zadrži za sebe.

4. Ja to nikada ne bih napravila na svom vjenčanju.
Svatko ima svoju viziju savršenog vjenčanja i svatko raspolaže s određenim budžetom kada organizira vjenčanje. Neke mladenkine ideje možda se vjenčanoj kumi neće svidjeti, ali to zapravo i nije važno. Kako će njihovo vjenčanje izgledati, prvenstveno odlučuju i biraju mladenka i mladoženja.

Zato, ako ste vjenčana kuma uživajte na vjenčanju takvom kakvo je.

5. Budem već nekad išla pogledati za svoju haljinu.
Mladenka želi i da vjenčana kuma na vrijeme kupi svoju haljinu, a odgađanje kupovine može i njoj stvoriti stres. Osim toga, mladenka može dobiti dojam da kumi i nije baš stalo do vjenčanja i da joj je svejedno kakvu će haljinu nositi na njenom vjenčanju.

6. Možda ne dođem (na vrijeme), nešto mi je iskrsnulo.
Tijekom planiranja vjenčanja, lako se može dogoditi da se nađete u stisci s vremenom. No ako vjenčana kuma misli da neće moći s mladenkom ići isprobavati vjenčanice u dogovoreno vrijeme, bilo bi poželjno da joj to javi na vrijeme, a ne da odgodi u zadnji tren.

Također, kuma treba posložiti prioritete pa ako se s mladenkom dogovorila da idu na probno šminkanje i frizuru, nije prihvatljivo da odlazak odgodi jer joj je nešto iskrsnulo bez da kaže mladenki o čemu se točno radi.

7. Zbog mojeg govora na vjenčanju svi će puknuti od smijeha!
Lijepo je kada vjenčana kuma održi govor na vjenčanju, ali pri tome ne bi trebala govoriti ništa zbog čega bi se mladenka mogla osjećati nelagodno, kao što su mladenačke avanture pod utjecajem alkohola i propale ljubavne veze. Govor može biti duhovit, ali ne i okrutan.

Ismijavanje mladenke strogo je zabranjeno, a ako joj vjenčana kuma kaže da će zbog njenog govora svi puknuti od smijeha, mogla bi pomisliti upravo to.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju