Dosadila vam je misionarska poza i spremni ste za mali eskperiment u krevetu? Isprobajte pozu iz Kama Sutre koja vam garantira užitak

Prema drevnom tekstu pod nazivom Kama Sutra, seks je jedan od preduvjeta za izbalansiran život. U tekstu njegov autor Vatsyayana piše o kvalitetnom odnosu ljubavnika, ali i o pozama u seksu.

Iako mnogi na prvu pomisle kako Kama Sutra propagira samo komplicirane poze, ona je zapravo zbirka svih mogućih poza, od najjednostavnijih poput misionarske pa sve do onih koje nije lako izvesti.

Ova poza muškarcu omogućava duboku penetraciju zbog idealnog kuta.

Naravno, najviše zanimanja izazivaju upravo najteže poze, a jedna od njih je i ona pod nazivom “stojeće tačke”. Za nju oba partnera moraju biti u formi i spremni za eksperimentiranje.

Kako se izvode "stojeće tačke"? Za početak, žena mora kleknuti i laktovima se poduprijeti na jastuku. Muškarac kleči iza žene na jednoj nozi kako bi se kasnije mogao lakše ustati. Nakon penetracije, muškarac nježno prihvaća ženu za noge i uzdiže je.

Ova poza muškarcu omogućava duboku penetraciju zbog idealnog kuta, što će pak ženi osigurati veliko zadovoljstvo.

Provjerite zašto je poza pod nazivom "Katarinin kotač" dvostruki izvor zadovoljstva, a zatim saznajte više od 3 trika iz Kama Sutre za nezaboravni seks.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju