Uvjetno rečeno, povijest mode seže sve do paleolitika. Starije kameno doba u kojem se pojavljuje čovjek zapravo je razdoblje tijekom kojeg je nastala i prva odjeća. Među najstarijim komadima definitivno je - kožnata suknja.

Galerija Street style izdanje Kristine Macakić Street style izdanje Kristine Macakić Street style izdanje Kristine Macakić u kojem je glavna zvijezda kožnata suknja +1 Street style izdanje Kristine Macakić

S obzirom na to da pračovjek još nije imao spoznaju o mogućnosti tkanja prirodnih vlakana, osnovu njegove garderobe činili su odjevni komadi napravljeni od kože i krzna životinja.

Naravno, i kožnata suknja poprilično je evoluirala od tada te se kroz tisućljeća od najpraktičnijeg modela pretvorila u jedan od najsenzualnijih. U međuvremenu je i porasla svijest o tome koliko je prava koža ekološki i etički neprihvatljiva pa danas na tržištu imamo uistinu velik broj modela napravljenih od jednako efektne umjetne kože.

Međutim, kada bacimo oko na street style kombinacije, jasno je kako su kožnati modeli pomalo zanemareni i ne pojavljuju se često u izdanjima koja viđamo na ulicama naših gradova.

Upravo nas je zato obradovala kombinacija Kristine Macakić u kojoj je glavna zvijezda crna kožnata suknja s prednjim izrezom. Lijepa Kristina uz nju je odjenula klasičnu bijelu majicu, blejzer u crnoj boji i smeđe čizmice s visokom potpeticom, a sve je zaokružila svevremenskim bež kaputom i šalom s kariranim uzorkom.

Street style izdanje Kristine Macakić u kojem je glavna zvijezda kožnata suknja Street style izdanje Kristine Macakić u kojem je glavna zvijezda kožnata suknja (Foto: Slaven Janđel)

Daleko od toga da ova kombinacija ne bi bila jednako dobra da je, primjerice, nosila neki klasičniji štofasti model suknje napravljen od vune, ali upravo su sjaj i tekstura kožnatog modela ono što je razigralo kompletno izdanje.

Street style izdanje Kristine Macakić Street style izdanje Kristine Macakić (Foto: Slaven Janđel)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju