Uvjetno rečeno, povijest mode seže sve do paleolitika. Starije kameno doba u kojem se pojavljuje čovjek zapravo je razdoblje tijekom kojeg je nastala i prva odjeća. Među najstarijim komadima definitivno je - kožnata suknja.

Galerija Street style izdanje Kristine Macakić Street style izdanje Kristine Macakić Street style izdanje Kristine Macakić u kojem je glavna zvijezda kožnata suknja +2 Street style izdanje Kristine Macakić

S obzirom na to da pračovjek još nije imao spoznaju o mogućnosti tkanja prirodnih vlakana, osnovu njegove garderobe činili su odjevni komadi napravljeni od kože i krzna životinja.

Naravno, i kožnata suknja poprilično je evoluirala od tada te se kroz tisućljeća od najpraktičnijeg modela pretvorila u jedan od najsenzualnijih. U međuvremenu je i porasla svijest o tome koliko je prava koža ekološki i etički neprihvatljiva pa danas na tržištu imamo uistinu velik broj modela napravljenih od jednako efektne umjetne kože.

Alice Faye, zvijezda Zlatnog doba Hollywooda, u kožnatoj suknji Alice Faye, zvijezda Zlatnog doba Hollywooda, u kožnatoj suknji (Foto: Profimedia)

Međutim, kada bacimo oko na street style kombinacije, jasno je kako su kožnati modeli pomalo zanemareni i ne pojavljuju se često u izdanjima koja viđamo na ulicama naših gradova.

Upravo nas je zato obradovala kombinacija Kristine Macakić u kojoj je glavna zvijezda crna kožnata suknja s prednjim izrezom. Lijepa Kristina uz nju je odjenula klasičnu bijelu majicu, blejzer u crnoj boji i smeđe čizmice s visokom potpeticom, a sve je zaokružila svevremenskim bež kaputom i šalom s kariranim uzorkom.

Street style izdanje Kristine Macakić u kojem je glavna zvijezda kožnata suknja Street style izdanje Kristine Macakić u kojem je glavna zvijezda kožnata suknja (Foto: Slaven Janđel)

Daleko od toga da ova kombinacija ne bi bila jednako dobra da je, primjerice, nosila neki klasičniji štofasti model suknje napravljen od vune, ali upravo su sjaj i tekstura kožnatog modela ono što je razigralo kompletno izdanje.

Street style izdanje Kristine Macakić Street style izdanje Kristine Macakić (Foto: Slaven Janđel)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju