Nakon prvog većeg toplinskog vala uslijedio nam je niz malo podnošljivijih dana i svježih noći. Da su se temperature u glavnom gradu Hrvatske malo spustile, posljednjih se dana jasno moglo vidjeti i po street style kombinacijama. Lagane haljinice, kratke hlače i tanke suknje mnoge dame zamijenile su malo manje prozračnim odjevnim komadima.

Galerija Street style izdanje sa zagrebačke špice Natikače brenda Schutz (XYZ) Street style izdanje sa zagrebačke špice +0 Street style izdanje sa zagrebačke špice

Vratili smo se i trapericama, tradicionalno najpopularnijem modelu hlača u ženskom ormaru koje dominiraju u našim modnim izdanjima tijekom jeseni, zime i proljeća.

Međutim, u ljetnim danima uglavnom ih izbjegavamo jer baš i nisu idealan odabir tijekom velikih vrućina.To se posebno odnosi na modele uskog kroja tj. skinny traperice koje su u potpunosti pripijene uz tijelo.

S druge strane, poderane traperice šireg kroja jedini su model koji već sezonama prevladava upravo u ljetnim izdanjima. Ništa čudno, s obzirom na to da su upravo zbog poderanih detalja koji omogućavaju protok zraka znatno ugodnije od skinny varijanti.

Street style izdanje sa zagrebačke špice Street style izdanje sa zagrebačke špice (Foto: Emica Elvedji/Pixsell)

Jedno vrijeme svjedočili smo velikoj popularnosti takozvanog boyfriend modela inspiriranog muškim trapericama, ali sada je došao red na znatno ženstvenije modele.

Upravo je takav model na zagrebačkoj špici nosila jedna mlada dama. Njezina ležerna, svestrana i nosiva dnevna kombinacija sastojala se od poderanih traperica visokog struka s zvonolikim nogavicama rasparanog ruba.

Nosite li traperice tijekom ljeta?

glasova:

U njih je opušteno utaknula lepršavu bijelu bluzu dugih rukava s volanima i na nogama je imala natikače brenda Schultz. Torba i sunčane naočale nezaobilazan su modni dodatak kojim je i lijepa brineta nadogradila svoju kombinaciju, a dodatnu ju je uljepšala uz malo decentnog nakita.

Natikače brenda Schutz (XYZ) Natikače brenda Schutz (XYZ) (Foto: XYZ)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju