Tim hlače ili tim haljine? Većina žena ipak je sklonija potonjem jer se po udobnosti hlače jednostavno ne mogu mjeriti s haljinama. Također su znatno zahvalnije za nošenje jer odabirom haljine odmah rješavamo i sve nedoumice oko stajlinga.

Galerija Tea Matanović Tea Matanović u pletenoj haljini iz Manga Tea Matanović sa svojim predivnim udomljenim ljubimcima, Tihom i Fjodorom +2 Tea Matanović

U svakoj modnoj sezoni ističu se favoriti kada su haljine u pitanju. Primjerice, proljeće je odavno rezervirano za lepršave haljine s cvjetnim uzorkom, pa se tako buđenje prirode odražava i na street style kombinacije.

Bijele haljine dominiraju u ljetnoj sezoni s naglaskom na modele napravljene od prozračnih materijala, poput pamuka i lana, u kojima koža diše.

A kakvi su modeli najpopularniji u jesensko-zimskoj sezoni? Pleteni, sasvim očekivano. Hladnije razdoblje godine rezervirali smo za najtoplije haljine. Takav je i model koji je na zagrebačkoj špici nosila dramaturginja i dramatičarka Tea Matanović.

Tea Matanović u pletenoj haljini iz Manga Tea Matanović u pletenoj haljini iz Manga (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Dugokosa ljepotica odabrala je haljinu španjolskog komercijalnog brenda Mango iz njihove linije Commited, u kojoj se nalaze odjevni komadi proizvedeni od održivih vlakana ili nastali procesom koji smanjuje štetan utjecaj na okoliš.

12 modela dugih vesti koje u jesen nosimo umjesto jakni i kaputa Duge pletene veste mogu se u jesen nositi i umjesto jakni te kaputa s.Oliver vesta, 979 kn C&A vesta, 225 kn +9 Boohoo vesta, 376 kn

Rebrasta pletena haljina dugih rukava izrađena je od mješavine viskoze i sintetičkih vlakana. Ima visok ovratnik, pa je idealna za zimogrozne dame koje se vole maksimalno utopliti tijekom hladnih dana. Uz haljinu dolazi i pripadajući ukrasni remen, koji dodatno naglašava struk. Tea je za sebe odabrala model u boji pijeska, a haljina je dostupna i u crnoj boji.

Mango, 249,90 KN Mango, 249,90 KN (Foto: Mango)

Visoke čizme s trendovskim predimenzioniranim potplatom bile su idealan par ovoj haljini, baš kao i dugačka pletena vesta maksi kroja u crnoj boji. Kada su u pitanju modni dodaci, Tea se također držala svevremenske crne te odabrala torbicu s lancem i efektan šešir šireg voluminoznog oboda.

Tea Matanović Tea Matanović (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Ovo udobno i nosivo dnevno zimsko izdanje u potpunosti je zasjenila njezina predivna pratnja. Naime, Tea je u šetnju centrom grada krenula sa svojim psima, Tihom i Fjodorom. Sedmogodišnju Tihu udomila je iz azila prije četiri godine, a 10-godišnjeg Fjodora pronašla je dok je još bio štene.

Tea Matanović sa svojim predivnim udomljenim ljubimcima, Tihom i Fjodorom Tea Matanović sa svojim predivnim udomljenim ljubimcima, Tihom i Fjodorom (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju