Život Catherine Middleton u potpunosti se promijenio kada je prije skoro šest godina ušla u kraljevsku obitelj. Život na dvoru pun je pravila, protokola i formalnosti, a princeza se, uz puno privilegija, nekih stvari mora i odreći. Otkrivamo 10 strogih pravila kojih se princeze u svakom trenutku trebaju pridržavati

Galerija Catherine Middleton Princeza Eugenie Princeza Beatrice +1 Princeza Charlene od Monaka Catherine Middleton Catherine Middleton Foto: Guliver/Cover Images 1. Naučiti što više stranih jezika
Suvremene princeze moraju znati što više stranih jezika kako bi, kada posjećuju diplomate iz stranih zemalja, većinu razgovora mogle voditi na njihovu materinjem jeziku.

2. Odreći se prava glasovanja

Barem je tako u Engleskoj. Iako za to ne postoji službeni zakon, stanovnici Engleske smatraju neustavnim da kraljevska obitelj sudjeluje u izborima jer oni trebaju predstavljati čitavu zemlju. Dakle, jednom kada žena postane princeza, za nju nema više glasovanja na političkim izborima želi li da je njezin narod voli.

Suvremene princeze moraju znati što više stranih jezika kako bi, kada posjećuju diplomate iz stranih zemalja, većinu razgovora mogle voditi na njihovom materinjem jeziku

3. Odreći se svoje divlje strane
Žena koja postane princeza vjerojatno i nije tip velike buntovnice, ali ako je i imala ikakvu divlju stranu, morat će se zauvijek oprostiti s njom kada uđe u kraljevsku obitelj. Niti ona niti njezina obitelj ne smiju si dozvoliti nikakve skandale.

4. Biti spremna na život pun formalnosti
Nadimci nisu dozvoljeni u kraljevskoj palači. I princeza se treba naviknuti na to da je drugi oslovljavaju s "njezino kraljevsko visočanstvo princeza"...

5. Uvijek biti besprijekorno sređena
Vrhunski stilisti barem triput tjedno feniraju kosu Catherine Middleton, a redovito se mora i podšišavati i njegovati. Catherine je u javnosti nemoguće vidjeti nesređenu i ona je idealan primjer savršeno dotjerane princeze. Biti princeza nije za nekoga tko voli obavljati stvari u odjeći za vježbanje nakon intenzivnog treninga. Pogledajte i drugo lice Catherine Middleton koje kraljica ne bi odobrila.

6. Živjeti u domaćinstvu u kojem se slijede kraljičina pravila
Kraljica određuje mnoštvo sitnica koje se događaju u svakodnevnom životu kraljevske obitelji. Primjerice, pravilo je da večera završava kada kraljica završi s objedom.

7. Ići u najbolje škole i na prestižne društvene događaje
Da bi žena postala princeze, mora upoznati princa. Najveća vjerojatnost da se to dogodi postoji na prestižnim institutima više naobrazbe te na gala večerama, balovima ili humanitarnim događanjima. Za princezu je također bolje da je dobro obrazovana jer ima važno mjestu u društvu.

8. Odreći se bilo kakve karijere
Biti princeza posao je s punim radnim vremenom i tako treba ostati. Pa čak i ako je išla u najprestižnije škole i stekla zavidne diplome, princeza se mora odreći sna da izgradi vlastitu karijeru. Catherine Middleton ima diplomu povijesti umjetnosti, ali ne bavi se time u životu. Pogledajte i 10 "običnih" žena koje su postale kraljevne.

9. Ne smije biti članica nikakve političke organizacije

Princeza se nikada ne bi smjela kandidirati za bilo kakve političke pozicije zbog sličnih razloga koji joj ne dopuštaju glasovanje na izborima. Princeza predstavlja čitavu zemlju, a kandidiranje za angažman u nekoj političkoj stranci stvorilo bi podijeljenost.

10. Baviti se humanitarnim radom
Veliki dio svoga vremena princeza provodi baveći se humanitarnim radom te svojoj zemlji predstavlja brižnu, majčinsku figuru. Većina princeza opredijeli se za jedan il dva humanitarna cilja i radi na poboljšanjima u tim određenim područjima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju