Iako smo virusima i bakterijama okruženi svakodnevno, naš dom je naše utočište u kojem želimo bezbrižno uživati i osjećati se ugodno i zaštićeno. Kao takvo, želimo smanjiti mogućnost ulaska prljavštine, bakterija i virusa iz vana u svoj dom, a to možemo napraviti promijenimo li način na koje određene stvari činimo.

Galerija Fine Guard FabricBooster Fine Guard FabricBooster Fine Guard PureSurfaces +4 Fine Guard proizvod za dezinfekciju

Prebacite se na online kupnju

Iako i dalje volimo odjeću pogledati i isprobati uživo kako bismo vidjeli kako nam stoji i od kojih je materijala napravljena, u posljednjih dvije godine klasičnu kupnju zamijenila je ona preko interneta. Online kupnjom lako možemo vidjeti što sve određeni brend ima u svojoj ponudi, koje veličine su dostupne te nam sve to stiže direktno na našu kućnu adresu, dok u fizičkim dućanima njihova ponuda nije toliko velika, a često se može dogoditi da naše veličine niti nema.

Osim toga, odjeću u dućanima isprobava mnogo ljudi zbog čega lako bakterije i viruse možemo prenijeti na sebe te ih potom i donijeti doma. Kod online kupnje situacija je drugačija, jer jednom kada odabrani artikli stignu do nas, prije isprobavanja ih možemo dezinficirati dezinficijensom za tkanine, poput Fine Guard FabricBooster-a i tako zaštititi sebe i svoj dom od bakterija i virusa. Fine Guard FabricBooster nije agresivan za odjeću, nema mirisa i ne sadrži alkohol ili toksine koji mogu naštetiti našoj koži ili našoj odjeći, a viruse i bakterije drži podalje od tkanine 48 sati. Tako ćemo biti sigurni da smo pružili svojim ukućanima zaštitu koju zaslužuju.

Osvijestite važnost higijene kod djece

Djeca su zaigrana i kao takva ne paze na to je li nešto prljavo i puno bakterija i virusa. Zato je na nama da im usadimo važnost higijene u svakodnevnom životu. Dok su još mala, često ih vodimo sa sobom u nabavku namirnica na plac, u supermarkete ili pak šoping centre, a njihovo blještavilo i količina stvari koje se nalaze na policama za mališane je nešto novo i uzbudljivo, posebice asortiman igračaka koje danas ima gotovo svaka veća trgovina. No, upravo su to mjesta koja obiluju virusima i bakterijama.

Danas kada se ne može dovoljno naglasiti važnost higijene, bitno je nakon kupnje dezinficirati ruke, kako sebi, tako i djetetu. Kako vani često nemamo taj luksuz da ruke operemo, oslanjamo se na dezinficijense koji će pružiti kvalitetnu zaštitu. S obzirom na to da mnogi dezinficijensi sadrže alkohol, valja obratiti pozornost na one koji neće naštetiti nježnoj dječjoj koži.

Fine Guard PureSurfaces Fine Guard PureSurfaces Foto: PR

Jedan takav jest Fine Guard PureHands koji ne sadrži štetne toksine ili alkohol te ubija 99,9% virusa i bakterija koje se nalaze na rukama. Ovaj nježni dezinficijens u obliku pjenice pruža zaštitu tijekom 24 sata neovisno o tome jesmo li oprali ruke ili koristili neke druge proizvode. Upravo zato je idealan za korištenje kod djece jer ga je dovoljno jednom ga nanijeti da bismo svojim najmilijima pružili cjelodnevnu zaštitu i tako spriječili donošenje virusa i bakterija u svoj dom.

Pripazite kamo stavljate namirnice iz supermarketa

Namirnice iz supermarketa prošle su kroz mnoga skladišta i mnoge ruke prije negoli su došla do nas, a čak i mi često diramo namirnice prije negoli se odlučimo za njihovu kupnju. Kako one zbog toga obiluju virusima i bakterijama, trebamo biti pažljivi oko toga gdje ih stavljamo jednom kada uđemo u svoj dom.

Najbolje bi bilo odložiti ih na pod i iz vrećice ih direktno stavljati u hladnjak kako ne bi dolazile u doticaj s dijelovima kuhinje na kojima se spravlja ili poslužuje hrana.

Fine Guard proizvod za dezinfekciju Fine Guard proizvod za dezinfekciju Foto: PR

No, ako ih ipak stavite na stol, šank ili pult, potrudite se da nakon njihovog spremanja površine prođete s dezinficijensom koji će ubiti sve bakterije i viruse i pružiti kvalitetnu zaštitu. Fine Guard PureSurfaces čini upravo to, te ih drži podalje od nas 21 dan. Baš poput ostalih Fine Guard proizvoda, niti on ne sadrži alkohol i toksine, pa ih bezbrižno možemo koristiti u blizini djece i kućnih ljubimaca. S obzirom na svoju nježnu, ali snažnu formulu, možemo ga koristiti na svim površinama bez straha da ćemo ih pritom oštetiti.

Naš dom zaslužuje najbolje jer je ono mjesto mira, odmora i uživanja. Kako bismo u svojoj maloj, ugodnoj oazi mogli neometano uživati, trebamo ga zaštititi od virusa i bakterija koje nehotično unosimo u svoj dom. U ovom pothvatu će nam pomoći Fine Guard proizvodi za ruke, tkaninu i površine uz koje će svaki kutak našeg doma biti zaštićen od bacila i tako nam pružiti potpunu sigurnost koju zaslužujemo i mi naši ukućani.

Nova StudioSadržaj napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom FineGuard po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju