Kada je 1993. godine završeno emitiranje sapunice „Santa Barbara“, čelnici američke mreže NBC koja ju je producirala bacili su se na osmišljavanje nove serije u nadi da će ponoviti uspjeh kultne prethodnice. Glavni cilj bilo je jačanje njihovog dnevnog programa pa su umjesto prime-time sapunice odlučili raditi dnevnu i produkciju serije povjerili Aaronu Spellingu.

Galerija Susan Ward utjelovila je Meg Cummings Bena Evansa utjelovio je Clive Robertson Sarah Buxton (Annie Richards) +14 Sherri Saum (Vanessa Hart)

Radni naziv sapunice koja se počela snimati 1996. godine bio je "Never Say Goodbye", ali nakon testiranja zaključeno je da gledatelji bolje reagiraju na naziv "Sunset Beach" pod kojim se službeno počela prikazivati 6. siječnja 1997. godine.

Serija je uglavnom pratila ljubavne zavrzlame glavnih likova, kao i u većini sapunica. Među najpopularnijim likovima bili su Meg i Ben koje su utjelovili Susan Ward i Clive Robertson.

Bena Evansa utjelovio je Clive Robertson Bena Evansa utjelovio je Clive Robertson (Foto: AFP)

Meg je bila naivna djevojka iz Kansasa odrasla na farmi koja na dan svog vjenčanja saznaje da je njezin zaručnik Tim Truman (Dax Griffin) vara i to ni manje ni više nego s njezinom kumom.

Dax Griffin (Tim Truman) Dax Griffin (Tim Truman) (Foto: Profimedia)

Razočarana i povrijeđena, Meg bježi u obalni gradić Sunset Beach u potrazi za misterizonim strancem s kojim se dopisivala na internetu. Ispostavi se da je u pitanju bogati udovac Ben Evans koji još uvijek nije prebolio smrt svoje žene Marije Torres (Christina Chambers).

Benova najbolja prijateljica je zlica Annie Richards (Sarah Buxton). Annie je zapravo bila zaljubljena u Bena i odlučna u namjeri da se što prije riješi Meg, kako bi uspjela u svom naumu povezala se s njezinim bivšim zaručnikom Timom.

Sarah Buxton (Annie Richards) Sarah Buxton (Annie Richards) (Foto: Guliver Image/Profimedia/AFP)

Policajka Paula Stevens (Laura Harring) i detektiv Ricardo Torres (Hank Cheyne) u prvoj sezoni sapunice također su bili jedan od važnijih parova. Njihove zaruke i planove za brzinsko vjenčanje prekinula je otmica koju je organizirao Paulin ljubomorni kolega Eddie kojem nikad nije uzvratila osjećaje. U njihov život u međuvremenu ulazi i Gabi Martinez (Priscilla Garita), Paulina polusestra koja odmah pokaže interes za Ricarda. Nakon mnogobrojnih spletki i traumatičnih događaja, Paula naposljetku odlazi iz Sunset Beacha. Ricardo i Gabi započinju u koju nemir unese njegov brat Antonio (Nick Kiriazis), svećenik koji se zaljubljuje u Gabi.

Nick Kiriazis (Antonio), Priscilla Garita (Gabi) i Hank Cheyne (Ricardo) u sceni iz serije Sunset Beach Nick Kiriazis (Antonio), Priscilla Garita (Gabi) i Hank Cheyne (Ricardo) u sceni iz serije Sunset Beach (Foto: Profimedia)

Ovo je samo mali dio klasičnih ljubavnih i životnih drama koje smo imali prilike vidjeti u sapunici "Sunset Beach". Kako izgledaju i ostale zvijezde serije za kojom su svojevremeno poludjeli i Hrvati provjerit u nastavku teksta te u našoj galeriji.

Dax Griffin (Tim Truman), Clive Robertson (Ben Evans), Nick Kiriazis (Antonio Torres) i Hank Cheyne (Ricardo Torres) 2020. godine

Timothy Adams (Casey Mitchum) nekad i sad

Timothy Adams utjelovio je Caseyja Mitchuma Timothy Adams utjelovio je Caseyja Mitchuma (Foto: Profimedia)

Lesley-Anne Down (Olivia Richards)

Lesley-Anne Down (Olivia Richards) i Sam Behrens (Gregory Richards) Lesley-Anne Down (Olivia Richards) i Sam Behrens (Gregory Richards) (Foto: Profimedia)

Lesley-Anne Down utjelovila je Oliviju Richards Lesley-Anne Down utjelovila je Oliviju Richards (Foto: Guliver Image/Profimedia/AFP)

Sydney Penny (Meg Cummings)

Glumica Sydney Penny jedno vrijeme mijenjala je Susan Ward u ulozi Meg Glumica Sydney Penny jedno vrijeme mijenjala je Susan Ward u ulozi Meg (Foto: Guliver Image/Profimedia/AFP)

Priscilla Garita (Gabi Martinez) nekad i sad

Priscilla Garita (Gabi Martinez) Priscilla Garita (Gabi Martinez) (Foto: Guliver Image/Profimedia/AFP)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju