Spajanje triju lunarnih pojava u istom danu utjecat će na horoskopske znakove, a kako će se točno ovaj astronomski događaj odraziti na pojedine znakove, saznajte u nastavku

Astronomi i laici zaljubljeni u astronomiju s veseljem iščekuju srijedu 31. siječnja. Tog datuma spojit će se tri lunarne pojave: potpuna pomrčina Mjeseca, plavi Mjesec i supermjesec.

Ovaj rijetki astronomski događaj neće biti vidljiv u Europi, ali zato će se u njemu moći uživati u Sjevernoj Americi, Aziji, Rusiji, Australiji i na Bliskom istoku.

Osim astronomima, zanimljiv je i astrolozima koji odavno analiziraju utjecaj ovih zbivanja na horoskopske znakove. Tradicionalno, najveći utjecaj ima totalna pomrčina Mjeseca, a što će točno spajanje triju lunarnih pojava donijeti pojedinim znakovima, provjerite u nastavku teksta.

1. Ovan

31. siječnja spojit će se tri lunarne pojave: potpuna pomrčina Mjeseca, plavi Mjesec i supermjesec.

Dulje vrijeme vrijedno radite kako biste ostvarili svoje ciljeve. Pomrčina će u vama izazvati trenutak sumnje u samog sebe, ali ne dopustite joj da vam poljulja samopouzdanje. Možda vam se čini da nema napretka u postizanju zacrtanih ciljeva. Međutim, taj je osjećaj privremen, stoga nemojte pasti u zamku koju vam spremaju nadolazeće lunarne pojave.

2. Bik

Ovo je jedan od znakova bi najviše mogao osjetiti lunarni "kaos". Mogle bi vam se dogoditi korjenite promjene kojima se ne smijete odupirati, nego biste ih trebali prihvatiti. Svemir će testirati vašu snagu koje vam u jednom trenutku može ponestati. U tim trenucima nemojte zaboraviti na bliske ljude u vlastitom životu na koje se možete osloniti. Oni će biti vaša potpora onda kada vam je to najpotrebnije i pomoći će vam da vratite izgubljenu snagu.

3. Blizanci

Pomrčina će vas učiniti neodlučnima. Blizancima je donošenje čvrstih odluka često težak proces, a nadolazeće lunarne pojave mogle bi ga dodatno otežati. Nemojte dopustiti da zavladaju vašim mislima ili srcem. Ostanite vjerni svojim instinktima i intuiciji ako se nađete pred nekom preprekom.

4. Rak

Pod snažnim utjecajem Mjeseca emotivni rakovi postaju još osjećajniji. Ako ste se ovih dana opterećivali raznim problemima, mogla bi vas obradovati vijest da pomrčina rakovima donosi veliko olakšanje. Zato se nemojte predati lošim mislima jer će negativnosti polako otići iz vašeg života.

5. Lav

Uz bikove, lavovi će također osjetiti jačinu Mjesečeve aktivnosti. Međutim, utjecaj Mjeseca na lavove bit će pozitivan. Siječanj je ovom horoskopskom znaku donio manjak energije, ali Mjesec će im vratiti osjećaj samopouzdanja i gurnuti ih u centar pažnje koji lavovima itekako godi. Lavovima se preporučuje da ovih pripaze na svoje emotivne potrebe i ne zanemaruju ih.

6. Djevica

Pod snažnim utjecajem Mjeseca, emotivni rakovi postaju još osjećajniji.

Čeka vas puno posla u narednim danima. Međutim, čak će i vrijedne i požrtvovne djevice kojima nikad ništa nije teško napraviti pokleknuti pred umorom. Možda ćete poželjeti pobjeći negdje i osamiti se, ali zapamtite da je ovaj teški period kratkotrajan i ubrzo će se sve vratiti u normalu.

7. Vaga

Ovaj horoskopski znak nema razloga za brigu. Lunarne pojave ostavit će vage na miru. Siječanj će do samog kraja ostati dobar mjesec za njih, stoga se mogu u potpunosti opustiti.

8. Škorpion

Škorpione očekuju promjene, pogotovo na poslovnom planu. Hoće li ishod biti pozitivan ili negativan, ovisi isključivo o njihovoj reakciji na dotične promjene. Sve je u vašim rukama. Nemojte dopustiti da vas potencijalni pritisak slomi. Stisnite zube i izdržite, isplatit će se.

9. Strijelac

Pomrčina mjeseca ovom horoskopskom znaku donijet će prijeko potreban trenutak jasnoće. Sada imate priliku donijeti odluku oko koje se nećkate. Ako dugo osjećate potrebu pustiti određene ljude da odu iz vašeg života, sada je pravo vrijeme da to i učinite. Ne morate se „očistiti“ samo od ljudi, izbacite iz života sve što vas opterećuje kako biste napokon krenuli dalje.

10. Jarac

Baš kao i kod ovnova, pomrčina će u jarčevima izazvati trenutak sumnje u vlastite sposobnosti, ali ne dajte se. Zapamtite da je 2018. vaša godina, pa kontrolirajte negativne misli i nemojte dopustiti da nadvladaju one pozitivne.

11. Vodenjak

Vodenjake očekuju promjene na privatnom planu. Pod utjecajem lunarnih pojava testirat ćete svoje odnose. Nemojte zanemarivati bliske osobe i fokusirajte se na njih kako biste izbjegli potencijalne probleme nastale zbog nedostatka komunikacije.

12. Riba

Čeka vas potencijalno težak kraj mjeseca. Ako ćete morati donijeti važnu odluku – riskirajte. Naoružajte se optimizmom i nemojte zaboraviti da ste dovoljno snažni za savladavanje svih prepreka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju