Ako pokušavate izgubiti višak kilograma, u nastavku pronađite jednostavni trik koji će vam sigurno pomoći u procesu mršavljenja

Ako se konzumiraju u prevelikim količinama, ugljikohidrati su neprijatelj našeg zdravlja i dobre linije. Zato ih treba jesti umjereno. Postoje i zdravi ugljikohidrati (poput kukuruza i graška) koji su dobri za nas jer nas opskrbljuju energijom i vlaknima.

Međutim, većina nas svoju prehranu opterećuje nezdravim ugljikohidratima koje unosimo u organizam putem kruha i raznih peciva. Uz pomoć jednostavnog trika prepolovit ćete unos ugljikohidrata i učiniti uslugu svom tijelu.

Tajna je u – zelenoj salati. Kod pravljenja sendviča, šnite kruha zamijenite listovima zelene salate u neograničenoj količini. Salatom zamijenite i tortilje te napravite zdrave fajite, burrito, tacose i ostalu omiljenu meksičku hranu. Umjesto peciva, pljeskavicu za hamburger također stavite među listove salate, dodajte klasične dodatke i uživaje u zdravom hamburgeru.

Proljetne rolice, poznati kineski specijalitet, većina nas mota u tijesto za savijače i potom prži u dubokom ulju. Isprobajte vegetarijanske rolice punjene povrćem i zamotane u salatu koje ne trebate pržiti. Poslužite ih uz tradicionalni slatko-kiseli umak.

Pustite mašti na volju i u listove salate zamotajte nadjev po vlastitoj želji. Tijelo će vam u startu biti zahvalno na tome jer ste smanjili unos štetnih ugljikohidrata.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju