Iako će ovih blagdana biti manje zabava, za organiziranje slavlja s najmilijima uvijek se pronađe način. Čak i ako ta druženja budu online, doživljaj će biti potpun ako se za tu priliku prigodno sredite. S tim na umu, donosimo vam tri svečane frizure koje svatko može napraviti.

Galerija Sjajne lokne i duboki razdjeljak ukrašen ukosnicama Aussie šampon   La Croa Argan ulje +15 Aussie uljni losion

1. Uredni visoki rep s razdjeljkom

Visoki rep uvijek je odlična opcija, stoga ga često nosimo i u dnevnim varijantama. Nekoliko je načina na koje ga možemo učiniti svečanim. Mi smo se odlučili za urednu, zaglađenu varijantu s razdjeljkom na sredini koji posebnu popularnost uživa među poznatim damama. Odlična je opcija jer uz njega možete naglasak staviti na statement naušnice i izgledati veoma elegantno.

Iako za mnoge rad na frizuri počinje onog trenutka kada je kosa svježe oprana i suha, njega tijekom pranja može itekako imati učinak na krajnji izgled frizure. Kako bi kosa izgledala zaglađeno i bila maksimalno ravna, koristili smo Olivalovo ulje za kosu od ricinusa i kokosa kao pakung prije pranja, a šampon i regenerator John Frieda Frizz Ease Flawlessly Straight za samo pranje. Ta linija s keratinom hidratizira i bori se protiv neposlušne kose i pomaže u ravnanju.

Uredni visoki rep s razdjeljkom Uredni visoki rep s razdjeljkom Foto: Nova Studio

Kosu smo zatim osušili sušilom za kosu, podijelili je u sekcije te počeli ravnati pramen po pramen Remingotonovom peglom za kosu. Najjednostavniji način na koji se uz visoki rep postiže razdjeljak jest taj da se izostave šiške, odnosno prednji pramen kose prilikom formiranja repa. Prednji pramen kose zatim se podijeli u dva jednaka dijela. Prvo se oko repa omota jedna strana pramena i učvrsti ukosnicom, a nakon toga i druga. Važno je da prilikom učvršćivanja tih pramenova pazite da ne pokrijete razdjeljak.

Nakon što dobijete željeni izgled, repu dodajte sjaj uljem. Mi smo koristili ulje La Croa Argan Nourishing te stavili parfem za kosu za kraj kako bismo svaki put kad zamahnemo repom mogli uživati u prekrasnom mirisu.

2. Sjajne lokne i duboki razdjeljak ukrašen ukosnicama

Nijedna sezona partyja ne može proći bez zavodljivih lokni. Uz crveni ruž i ukrasne ukosnice pričvršćene s jedne strane kose iza uha, ništa vam drugo ne treba. Kako bismo malo začinili taj popularni look, dodali smo duboki razdjeljak na stranu koji će također biti veliki hit ove sezone.

Kako bi lokne bile sjajne, kosu smo oživili šamponom Aussie i Baleinom turban maskom. Za kovrče nismo koristili standardni figaro, već Remingtonov uvijač i četku V&C Airstyler, koji je jednostavan za korištenje, a daje odlične rezultate. Na kosu smo zatim dodali uljni losion Aussie 3 Miracle koji kosi daje sjaj, posebno na vrhovima. Napravili smo duboki razdjeljak na stranu i dodatno ga istaknuli ukrasnim ukosnicama. Kako bi kosa što duže ostala netaknuta, koristili smo Nivein lak Diamond Gloss, koji je ujedno kosi dao i dodatan sjaj.

Sjajne lokne i duboki razdjeljak ukrašen ukosnicama Sjajne lokne i duboki razdjeljak ukrašen ukosnicama Foto: Nova Studio

3. Glamurozna i voluminozna kosa

Prvi korak za postizanje voluminozne kose jest priprema s preparatima koji daju volumen. Mi smo koristili Syoss Pure Volume šampon i regenrator. Ta linija daje bogat volumen i lepršavost kose, a osmišljena je kako bi riješila problem onima s tankom kosom. Kako biste postigli dodatni volumen, kosu sušite tako da nagnete glavu prema dolje. Osušenu kosu podijelite u više sekcija i četkom okruglog tipa počnite odizati korijen kose. Mi smo koristili Remingtonov uvijač i četku V&C Airstyler te najširi nastavak za postizanje volumena. Nakon što odignete korijen kose, počnite uvijati pramenove prema unutra.

Gornji dio kose uvijajte drukčije od ostatka kose, odnosno od lica prema nazad. Kad ste gotovi, volumen dodatno naglasite puderom za volumen Taft True Volume , koji drži volumen i frizuru bez lijepljenja i ostataka do 24 sata, a za održavanje frizure drugi i treći dan koristite šampon za suho pranje Batiste XXL Volumen.

Glamurozna i voluminozna kosa Glamurozna i voluminozna kosa Foto: Nova Studio

Sve proizvode koje smo koristili za stvaranje ovih frizura možete pronaći u dm-u, a želite li frizuru upotpuniti make-upom, trikove za svaki dan pratite ovdje.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju