Zbog velikih vrućina i izloženosti suncu koža ljeti postaje suha i dehidrirana. Mnogi nisu ni svjesni toga koliko ju je važno u tim trenucima zaštititi i nahraniti, zato joj u ovim toplim mjesecima treba pružiti puno više pažnje i ljubavi negoli smo to činili dosad. Isprobali smo serum koji intenzivno hrani dehidriranu kožu sklonu crvenilima te laganu kremu zbog koje će vam koža ljeti biti zahvalna.

Galerija Mixa Hyalurogel Soothing Gel serum Mixa Hyalurogel Light dnevna krema Mixa Hyalurogel Night noćna krema i maska za lice +5 Mixa Hyalurogel Light dnevna krema

Svi ljubitelji dobrog skincare-a znaju da je ponekad u moru proizvoda teško pronaći one koji će odgovarati njihovu tipu kože i pružiti potrebnu njegu te za koje neće morati ostati praznog novčanika kako bi si ih priuštili. Ipak, ta gotovo nemoguća misija nama se pokazala relativno lakom.

S obzirom na to da imam mješovitu kožu s masnijom T-zonom koja je često dehidrirana, odlučila sam isprobati proizvode Mixa koji su namijenjeni baš takvom tipu kože.

Mixa Hyalurogel Soothing Gel serum Mixa Hyalurogel Soothing Gel serum Foto: Nova Studio / Tibor Marochini

Rutinu sam započela čišćenjem lica. Uvijek je važno prije negoli krenemo s njegom lice očistiti od nečistoća i sebuma koji se nakupljaju tijekom noći. Svoju rutinu nastavila sam nanošenjem Mixina seruma Hyalurogel Soothing Gel. Serumi će dati najbolje rezultate ako ih nanesemo prije nego što počnemo s intenzivnijom njegom lica te neposredno nakon čišćenja cleanserom. Serum Mixa Hyalurogel Soothing Gel namijenjen je osjetljivoj, dehidriranoj koži sklonoj reakcijama i crvenilu, stoga je obogaćen dvostruko većom koncentracijom hijaluronske kiseline od kreme iz iste linije, kako bi pružio osjećaj intenzivne hidratacije tijekom cijelog dana.

Mixa Hyalurogel Soothing Gel serum Mixa Hyalurogel Soothing Gel serum Foto: Nova Studio / Tibor Marochini
Mixine proizvode odlikuje lagana tekstura koja ne ostavlja osjećaj maske na licu, a baš takav osjećaj pruža i serum. Izrazito je lagan i nježan za kožu te trenutačno umiruje lice, koje je mene primjerice prilično zatezalo nakon što sam ga očistila cleanserom i tako me riješilo nelagode. Važno je spomenuti da je proizvod idealan za sve koji imaju osjetljivu kožu jer je hipoalergen i nekomedogen, što znači da neće škoditi licu i neće izazvati pojavljivanje mitesera ili milija, s kojima svatko od nas vodi bitku.

Mixa Hyalurogel Light dnevna krema Mixa Hyalurogel Light dnevna krema Foto: Nova Studio / Tibor Marochini
Nakon seruma posegnula sam za dnevnom hidratantnom kremom Mixa Hyalurogel Light. Ona je gelaste teksture, lagana je i ne ostavlja osjećaj težine na licu koju ostavljaju mnoge druge kreme. Brzo se upija te pruža osjećaj svježine i hidratacije. Nanijela sam je na cijelo područje lica i vrata kako bih pružila njegu i tom dijelu koji mnogi često izostave u svojoj rutini njege lica. Krema je obogaćena čistom hijaluronskom kiselinom bez koje je danas gotovo nemoguće zamisliti svoju dnevnu rutinu njege kože. Mixa Hyalurogel Light ulazi duboko u slojeve kože i zadržava se u epidermi te je hidratizira.

Mixa Hyalurogel Light dnevna krema Mixa Hyalurogel Light dnevna krema Foto: Nova Studio / Tea Marochini
Kod kreme me oduševilo to što puder jako dobro prianja uz nju te ne ostavlja isprekidane tragove ili grudice, pa je idealna kao svojevrsna baza make-upu. Krema ima blagi miris i stvarno pruža osjećaj ugode tijekom cijelog dana te koža ostaje svježa čak i nakon dugo vremena provedenog vani na suncu.

Mixa Hyalurogel Night noćna krema i maska za lice Mixa Hyalurogel Night noćna krema i maska za lice Foto: Nova Studio / Tibor Marochini

Tijekom noći koža se regenerira, stoga joj je potrebna drugačija njega negoli preko dana. Kako bih zaokružila cijelu priču, odlučila sam se isprobati noćnu kremu Mixa Hyalurogel Night. Prije posezanja za njom ponovo sam očistila lice, ali i nanijela serum Mixa Hyalurogel Soothing Gel jer će on zbog svoje intenzivne hidratacije pomoći u regenerativnom procesu tijekom noći. Tekstura noćne kreme je kremasta i jednako lagana kao i njihova dnevna krema, a stvara zaštitni sloj koji dubinski hidratizira kožu te ojačava njezinu barijeru. Osim hijaluronske kiseline krema sadrži i umirujuće ulje sjemenki divljeg lana koje će zaštititi kožu i pružiti joj dodatnu njegu.

Mixini proizvodi idealni su za ljetne vrućine jer su lagani i brzo se upijaju Mixini proizvodi idealni su za ljetne vrućine jer su lagani i brzo se upijaju Foto: Nova Studio / Tibor Marochini

Zanimljivo je da noćnu kremu Mixa Hyalurogel Night možemo koristiti i kao masku tako da je nanesemo u debljem sloju i ostavimo da djeluje preko noći. Ipak, s time ne smijemo pretjerivati kako ne bismo stvorili kontraefekt, stoga je na taj način možemo koristiti najviše dva puta tjedno. Ujutro kad sam se probudila, koža mi je izgledala svježe i sjajno, ali i zaglađenije.

Svatko tko brine o svojoj koži zna da nikada nije prerano početi s rutinom njege kože lica. Sunce i visoke temperature koje karakteriziraju svako ljeto utječu na njezino prerano starenje i isušivanje, zato su Mixini proizvodi, koji su i ranije oduševljavali, idealni za vruće ljetne dane jer oni vode brigu o našoj koži umjesto nas.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mixa po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju