Nasljedno ili ne? Ima li pomoći za rješavanje tamnih kolutova oko očiju ili ne? Dobra vijest je da birajući svoj životni stil možete učiniti mnogo za zdraviji izgled, ali kod nekih će osoba ipak geni učiniti svoje. No, i tada možete odabrati korektivnu kozmetiku koja će ''izbrisati'' crne kolutove.

Galerija Tamni podočnjaci Nekoliko koraka u dnevnoj rutini može poboljšati izgled podonjaka Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser +3 Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser Kod svih osoba podočnjaci su mjesto koje je uvijek tamnije boje. Kod nekih je osoba ta neugodna pojava puno izraženija, a razlozi su brojni. Za sve vrijedi činjenica da je koža na tom području izrazito tanka i da su tamni podočnjaci znak da krvne žile ne dobivaju dovoljno kisika ili vlage.

Koraci koji pomažu u ''brisanju'' crnih kolutova oko očiju

1. Kvalitetan san

Nakon neprospavane noći ''crni kolutovi'' sigurno će biti izraženiji kod svih. Ne znači to da si nikada ne smijete dopustiti cjelonoćnu zabavu, pogotovo u ljetnim noćima pred nama, ali imajte na umu da loša higijena sna uvijek znači lošije stanje podočnjaka.

Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser Foto: Maybelline

2. Izbjegavanje duhanskog dima

Pušači i oni koji su često okruženi duhanskim dimom također imaju predispoziciju da im krvne žile nisu dovoljno opskrbljene kisikom, pa su samim time tamnije i lakše vidljive ispod tankog sloja kože.

3. Unos tekućine

Voda je, kao što je spomenuto, zaslužna za vlažnost, pa će krvne žile biti manje izražene u organizmu koji je dovoljno hidriran. Dehidracija, makar i ona blaga, kada samo osjećate žeđ, može kao nuspojavu imati ''naotečene oči'', a time podočnjaci izgledaju još dublji i tamniji.

4. Vježbanje

Svaka tjelovježba potiče protok krvi, a rezultat je uvijek lijep i zdraviji izgled kože. Osim vježbanja cijelog tijela, podočnjaci se mogu umanjiti provodite li vježbe joge za lice. Joga za lice koja će rezultirati smanjenim podočnjacima izvodi se tako da pogledate prema gore, a donje vjeđe pomičete prema gore. Tu vježbu izvodite šest puta zaredom, a na kraju nakratko zatvorite i stisnite oči pa sve ponovite.

5. Izbjegavanje sunca

Podočnjaci su ponekad izraženiji i zbog hiperpigmentacije, koja se može javiti zbog izlaganja suncu. Savjetuje se da prilikom izlaganja suncu uvijek nosite sunčane naočale koje štite zdravlje očiju, ali i osjetljivu kožu oko očiju.

Nekoliko koraka u dnevnoj rutini može poboljšati izgled podonjaka Nekoliko koraka u dnevnoj rutini može poboljšati izgled podonjaka Foto: Getty Images

Nažalost, kod nekih se ljudi promjena neće vidjeti slijede li sva ta pravila za suzbijanje pojave tamnih podočnjaka jer su oni i genetski određeni. Tanka koža ispod očiju zapravo je nasljedna. Ako se pridržavate svih gore navedenih pravila, a i dalje imate problema s crnim kolutovima, važno je da za zdraviji i svježiji izgled djelujete izvana.

 

Kako biste korigirali sve nepravilnosti, važno je odabrati višenamjenski korektor koji prekriva, konturira i korigira. Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser stekao je veliku popularnost među korektorima čim se pojavio u prodavaonicama, a puno govori i to da ga je ocjenom 5* ocijenilo više od 100.000 potrošača. Taj korektor prekriva podočnjake i ima spužvasti aplikator koji služi za nanošenje, ali olakšava i stapanje s ostatkom šminke na licu.

Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser Foto: Maybelline

Naravno, morate pronaći odgovarajuću nijansu, a nanosite ga u sljedećim koracima:

• okrenite aplikator u smjeru strelica dok korektor ne bude vidljiv na spužvi
• nanesite korektor izravno na područje ispod očiju
• za ekstremne podočnjake nanesite nijansu neutralizatora ispod nijanse korektora
• nanesite svjetliju nijansu na unutarnji kut očiju, kosti obrva i most nosa


*Bazirano na NielsenIQ RMS podacima za kategoriju korektora, za period od 12 mjeseci zaključno s travnjem 2022. godine, za ukupno 15 zemalja, koje predstavljaju 81,5 % europskog BND-a, cijelo maloprodajno tržište, prema vrijednosnoj i količinskoj prodaji.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Maybelline po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju