Djetinjstvo je doba u koje se svi ponekad poželimo vratiti. S obzirom da vremenski stroj još nije izumljen, preostaje nam da – zavirimo u ladicu s uspomenama. Jer svatko od nas čuva onu najdražu igračku, knjigu pročitanu u jednom dahu s kojom smo kao klinci putovali u svijet fantazije, kazetu koja se izlizana od slušanja,... A takvu škrinjicu uspomena čuvamo i mi, a sada ćemo i vas pustiti da zavirite u nju

Nekada je tako lijepo prizvati onaj osjećaj djetinje bezbrižnosti, kada smo kroz igru istraživali svijet, kada smo do mraka ostajali vani i bili mali istraživači puni znatiželje, mašte i energije.

No i kada bismo se vratili u toplinu i sigurnost četiri zida, i tu nas je čekalo svašta zanimljivo poput omiljenih igrački koje su nestrpljivo čekale da ih opet oživimo.

Nakratko smo se vratili u djetinjstvo i otvorili škrinjicu uspomena u kojoj čuvamo neke tako jednostavne, ali nama tako neprocjenjive stvari.

Sačuvali smo koferčić sa Štrumpfetom i zaljubljenim Štrumpfom u kojem smo nosili knjige s notama za sat klavira, prvu kupljenu kazetu 'Thriller' Michaela Jacksona, knjigu Zlatka Krilića 'Zagonetno pismo' (s autogramom autora! :), malu sliku s djevojčicom i obožavanu Barbie, popularno zvanu Barbiku, na kojoj su nam druge djevojčice nekad i zavidjele.

Možda je to tek par stvarčica, ali za nas je to prava škrinjica s blagom. Ako ste nostalgičnih osamdesetih bili klinci, možda ste i vi imali sličan koferčić ili barbiku – skinite i vi prašinu sa svojih uspomena iz djetinjstva i prisjetite se onog divnog osjećaja kada ste bili mali.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju