Ponekad nam se neka osoba toliko svidi, da istog trena primijetimo kemiju između nas. Imamo osjećaj kao da nas neka nevidljiva sila vuče prema toj osobi, a leptirići u trbuhu plešu romantični ples. Iskre lete na sve strane, a svijet se počne okretati sporije...

Složit ćemo se da je to jedan od najljepših osjećaja na svijetu, pod uvjetom da druga osoba osjeća isto što i vi.

Malo tko ima hrabrosti priznati svoje osjećaje drugoj osobi, posebice ako nije siguran da su obostrani. Ako doživite ove snažne emocije i ne znate što biste s njima, odgovor možete pronaći u ponašanju druge osobe i vašim zajedničkim navikama.

U nastavku pročitajte 10 znakova da između vas postoji kemija.

1. Govor tijela

Komunikacija je ključ uspjeha u svakom odnosu pa tako i u ljubavnom. Neverbalna komunikacija još je važnija od verbalne, posebice u situacijama kad trebate prosuditi što druga osoba misli o vama. Neverbalne znakove je teško kontrolirati i oni su najgori neprijatelj onih ljudi koji žele sakriti svoje osjećaje. U govoru tijela ćete pronaći odgovore na sva vaša pitanja pa dobro otvorite oči.

Ovo su neki oblici neverbalnog ponašanja po kojima možete primijetiti da između vas ima kemije.

  • Naginjete se jedno prema drugome
  • Grizete ili oblizujete usne
  • Igrate se s kosom
  • Ne znate gdje biste s nogama
  • Znoje vam se dlanovi

2. Zadirkivanje

Dobar smisao za humor mogao bi biti jedan od najsnažnijih magneta koji će vas privući. Iako na prvu djetinjasto, zadirkivanje može biti očiti znak da između vas ima kemije. Poznata nam je stara izreka „tko se tuče taj se voli“ iz djetinjstva, a zadirkivanje ne prestaje ni kada dođemo u ozbiljnije godine. Ovo je način na koji će vam muškarci suptilno pokazati da su zainteresirani za vas. Naravno, uvijek moramo pronaći granicu ukusa kako nikoga ne bismo povrijedili.

Ovo su znakovi da je ljubav zapakirana u zafrkanciju:

  • Lagano gurkanje ili štipanje
  • Korištenje glupih, ali slatkih nadimaka
  • Oponašanje
  • Podbadanje

3. Kontakt očima

Oči su ogledalo duše pa je po pogledu najlakše „pročitati“ osobu i njezine osjećaje prema vama. Ako između vas ima kemije, kontakt očima je posebno intenzivan. Ako osjećate privlačnost prema nekome, prirodno je da će vam pogled stalno bježati prema toj osobi.

Jedan od znakova po kojima ćete prepoznati da se nekome sviđate je brzo skidanje pogleda s vas svaki puta kad ga pogledate.

Ovo su još neki znakovi koje oči otkrivaju o kemiji.

  • Podignute obrve
  • Proširene zjenice
  • Pogled koji se kreće od usana do očiju
  • Fiksirani, umjetni pogled

4. Suptilno koketiranje

Ako vam se netko sviđa, čak će običan zagrljaj ili poljubac u obraz u vama izazvati eksploziju emocija. Suptilni flert, poput nježnog pogleda, „slučajnog“ dodira koji traje jako dugo, igre s kosom i senzualnog pogleda, znakovi su da između vas ima kemije. Muškarci će vas počastiti pićem, dati vam kompliment ili inicirati spoj. Ako primijetite da osoba koja vam se sviđa flerta s vama, dajte joj doznanja da vam se sviđa.

5. Smješkanje

Teško je suzdržati osmjeh kad si pored nekoga tko ti se sviđa. Ako vaši pogledi pobjegnu jedan prema drugome istog trenutka kad se sretnete, a ti pogledi su još začinjeni slatkim osmjesima, između vas zasigurno postoji kemija.

Ponekad ne morate uopće komunicirati kako biste primijetili da između vas ima kemije. Osmjeh, mali znak pažnje i suptilni dodir mogu biti snažniji dokazi da se sviđate jedno drugome..

6. Primjećujete male stvari

Ako osoba koja vam se sviđa primijeti sitne promjene na vama, znači da se i vi njoj sviđate i da imate temelje za izgradnju kvalitetnog odnosa.

Primjerice, nova frizura, novi odjevni predmet, ako vam prizna da mu se sviđa „kako pijete kavu ili čaj“, ako vam prizna da su mu simpatični neki vaši tikovi i navike, a posebice ako zna kako vas može razveseliti, znači da između vas postoji kemija.

7. Uvijek stavljate fokus jedno na drugo

Čak i u sobi punoj ljudi, vas dvoje gledate samo jedno u drugo. Njega ne zanimaju druge žene, a vas ne zanimaju drugi muškarci. Uvijek ste usredotočeni na sve što priča i radi, čak i kad ne komunicira direktno s vama.

Teško vam se usredotočiti, stalno provjeravati je li vam poslao poruku, ako vidite propušten poziv, cijeli svijet staje i morate ga odmah nazvati? To su znakovi da između vas ima kemije.

8. Gubite pojam o vremenu

Kad ste s tom osobom, sati vam prolaze kao minute. Vrijeme leti toliko brzo da vas šokira i imate osjećaj kao da bi zauvijek mogli ostati s tom osobom. Ako vaše vrijeme uključuje duboke razgovore u kojima uživate, ako dijelite hobije i imate zajedničke interese, ako uživate u tišini i ako vam nikad nije dosadno, znači da između vas ima kemije i da biste bili odličan par.

Ljubav Požuda, ljubav ili simpatija? Test koji otkriva jeste li stvarno zaljubljeni

9. Postoji lagana, ali opipljiva napetost

Kemija može uzrokovati napetost između dvoje ljudi. Ako imate osjećaj da biste mogli napetost rezati nožem kad ste u istoj prostoriji, znači da između vas ima kemije. To se događa najčešće zato što se jedno drugome želite prikazati u najboljem svjetlu. Taj slatki trud zbog kojega vam na trenutke može biti neugodno, govori da se jedno drugome jako sviđate.

Zaljubljeni par Samo ljubav: 10 znakova da ste svojem muškarcu centar svijeta

10. Jedva čekate da se ponovno vidite

Ako se dugo ne vidite, nedostaje vam, a kad se napokon vidite, dogodi se blokada i ne možete mu prići? To je zasigurno znak da vam se jako sviđa. Ako on to smatra simpatičnim i daje vam doznanja da mu nedostajete, to znači da je kemija obostrana i da biste bili super par. Ako dogovarate druženja, čujete se s vremena na vrijeme i uzbuđeni ste kad se vidite, priznajte svoje osjećaje jer biste mogli pronaći osobu kojoj je do vas uistinu stalo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju