Došao je i taj trenutak, ostatak života odlučili ste provesti sa svojim partnerom. Vaša mašta polako postaju stvarnost, a dan iz snova više se ne čini toliko dalekim. No sa sedmog neba vrlo brzo će vas spustiti informacije o organizaciji vjenčanja. Doznajte koliko stvarno košta jedno vjenčanje

Želite li vjenčanje iz snova, ponuda je toliko bogata da vam može ostvariti svaku želju. No ono zbog čega ćete se dublje zamisliti je vrijeme i novac.

1. VRIJEME
Želite li svoju ljubav okruniti brakom u razdoblju od svibnja do rujna, planove morate započeti mnogo ranije što znači minimalno godinu dana unaprijed. Ako su vam draži zimski mjeseci planiranje će proći mnogo brže, a možda i jeftinije.

Izbor vjenčanica u današnje je vrijeme toliko širok da će svaka mladenka zasigurno pronaći onu o kakvoj je sanjala

2. PROSTOR
U Hrvatskoj postoje brojni prostori namijenjeni svečanim prilikama poput svadbe, no veliki broj uzvanika mogao bi zakomplicirati stvari.

Imajte na umu kako je broj dvorana i restorana koji primaju više od 200 ljudi ograničen. Atraktivni prostori ovog tipa u Zagrebu su tako rezervirani i do godinu i pol unaprijed.

Prosječna cijena: Od 350 do 650 kuna po osobi

3. MUZIKA
Želite li u bračni život zakoračiti uz određeni glazbeni sastav, pripazite da vas netko ne preduhitri. I za ovaj pothvat trebate se pripremiti barem godinu dana unaprijed.

Prosječna cijena: Od 11.500 do 16.000 kuna

4. VJENČANICA
Izbor vjenčanica u današnje je vrijeme toliko širok da će svaka mladenka zasigurno pronaći onu o kakvoj je sanjala. Najčešća odluka je najam vjenčanice čija cijena ovisi o modelu, ali i tome je li haljina već nošena ili je potpuno nova. Cijena one nove veća je za 30 posto.

Prosječna cijena:
- Najam: Od 3.000 do 7.000 kuna
- Kupovina: Od 10.000 kuna na više

5. PROFESIONALNA ORGANIZACIJA
Riječ je o osobama ili agencijama koje se bave organizacijom svadbene večeri od početka do samoga kraja. Zatražite li njihovu uslugu, puno ćete lakše 'preživjeti' pripreme svog posebnog dana u životu.

Prosječna cijena: Od 3.000 do 20.000 kuna


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju