"Tajna dvorca strave“ napeta je priča koju za djecu i mlade u kazalištu Trešnja koju predstavlja slavni filmski redatelj Alfred Hitchcock


Intrigantni krimić "Tajna dvorca strave", u kojem trojica dječaka osnovnoškolske dobi istražuju veliku, praznu kuću u kojoj se navodno pojavljuju duhovi, uprizorila je redateljica Nina Kleflin.

Tajna dvorca strave namijenjena je osnovnoškolcima koje će potaknuti na kritičko promišljanje i rješavanje zagonetki zajedno s mladim detektivima.

Po nalogu slavnog redatelja Alfreda Hitchcocka, koji traži idealnu lokaciju za svoj film, dječaci kreću u pustolovinu i otkrivanje zagonetki koje se skrivaju u napuštenoj kući.

Radnja se zbiva sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, kada mladim detektivima, kako sami sebe nazivaju protagonisti ove priče, nisu mogli pomoći internet ili mobitel. Mogli su se osloniti samo na svoje ideje, znanje i pristup knjižnici.

U predstavi glumi Luka Bulović kao Jupiter Jones, Matija Čigir kao Pete Crenshaw, Silvio Mumelaš kao Bob Andrews, Krunoslav Klabučar kao vozač Worthington, Radovan Ruždjak kao Jonathan Rex, Kruno Bakota kao Charles Grant, Jure Radnić kao mršavko Norris, Tvrtko Jurić kao Titus Jones, Vanda Vujanić Šušnjar kao Mathilda Jones te Hrvoje Barišić kao Alfred Hitchcock.

Tajna dvorca strave namijenjena je osnovnoškolcima koje će potaknuti na kritičko promišljanje i rješavanje zagonetki zajedno s mladim detektivima.

Predstava "Tajna dvorca strave“ bit će izvedena u Kazalištu Trešnja (Mošćenička 1) 29. travnja u 11 sati u Zagrebu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju