Kada vam se čini da život nije fer i stvari nikako da krenu na bolje, važno je pokušati iz situacija izvlačiti i neke dobre stvari, kad god je to moguće. Možda će vam se to ponekad činiti nemoguće, ali glavu gore.

Idućih 10 citata pomoći će vam da razmišljate pozitivnije i da ne gubite nadu kada vam se čini da život nije fer.

1. Ponekad samo trebaš porazgovarati s četverogodišnjakom i 84-godišnjakom da bi opet razumio život.

2. Što god radio, nikada se ne vraćaj onomu što te slomilo.

3. Kada ti se čini da nemaš na čemu biti zahvalan, provjeri svoj puls.

4. Zapamti da situacija u kojoj si trenutno nije tvoje krajnje odredište. Najbolje tek dolazi.

5. Kada je život sladak, reci hvala i slavi. Kada je život gorak, reci hvala i uči.

6. Loše stvari koje nam se dogode u životu ponekad nas usmjere na put koji će nas dovesti do najboljih stvari koje će nam se dogoditi u životu.

7. Svaki je dan nova prilika da promijeniš svoj život.

8. Nađi nešto pozitivno u svakom danu, čak i onih dana kada ćeš morati tražiti malo duže.

9. Život ne mora biti savršen da bi bio predivan.

10. Ono najgore što ti se dogodi u životu naučit će te da ono najbolje nikada ne uzimaš zdravo za gotovo.

Idućih 5 savjeta neka vam uvijek budu nit vodilja kada vam se čini da život nije pravedan i kada vas u životu treba malo "pogurati":

1. Neka vam odustajanje nikad ne bude opcija.

Svatko u životu ima teških razdoblja – to je neizbježno. U takvim trenucima zamislite kako bi život bio prazan da u njemu nema izazova. Bez teškoća i problema nikada ne bismo odrasli i učili. Tada ne bismo živjeli nego bismo samo postojali s konstantnim osjećajem dosade i stagnacije. Prepreke nas čine živima, potiču nas na promjene i rušenje barijera, bez njih bismo pali u 'zamku' ugode i samozadovoljstva.

Možda vam se trenutno čini da život nije fer, ali to ne znači da će uvijek ostati tako. Bez obzira na sve, nastavite gledati prema suncu i s vremenom će sjene ostati iza vas. 

2. Otvorite srce i um promjenama.

Često si zakompliciramo život zato jer se bojimo promjena. Međutim, promjene su potrebne jer nas čine opreznima, pomažu nam da odrastemo i, zahvaljujući njima, konstantno se razvijamo i učimo važne lekcije. Promjene često nisu lake i ugodne, ali upravo u tome i leži njihova važnost i vrijednost, zar ne? Najbolje stvari u životu zapravo se dogode onda kada dođemo do raskrižja, kada nam se sve čini crno i kada ne možemo zamisliti da će biti bolje. Kada mislite da ste došli do kraja i da ne možete više, taj očaj zapravo vam pokaže kojim putem trebate ići dalje. Sve ono što je dobro u životu nikada ne dolazi lako, ali baš zbog toga što ne padne s neba pruža nam toliku sreću i zadovoljstvo.

Ogledalo i cvijeće Otvorite oči: 10 životnih vjerovanja u koje trebamo prestati vjerovati

3. Uvijek se sjetite da imate izbor.

U svakom trenutku vi imate moć kontrolirati vlastiti život. Nikakva vanjska sila ne odlučuje o tome koji posao ćete raditi, gdje ćete živjeti ili kako ćete se ponašati. Sve leži u vašim rukama, pa umjesto da se bojite te odgovornosti ili ju negirate, prigrlite ju. Zapamtite: kada se osjećate slomljeno, to znači da morate donositi bolje odluke za same sebe, pa si dajte priliku da tako i bude. Zaslužujete biti sretni, ali ponekad jednostavno treba vremena da biste pronašli tu sreću.

Žena u cvijeću Znakovi koji pokazuju da nam u životu ide dobro (čak i kada mislimo da nije tako)

4. Zapamtite da bol nikada ne traje zauvijek.

Da bol traje zauvijek, ne bismo ni znali što je sreća. Osjećaj tuge i boli trebamo upoznati kako bismo bili sposobni osjećati sreću. Suočite se s tim negativnim, lošim i često nelagodnim osjećajima i pustite ih da jednostavno prođu kroz vas. Što im se dulje odupirete, to će oni dulji živjeti u vama. Prigrlite bol i zahvalite joj što vas je naučila vrijedne lekcije. Bol može biti dragocjen učitelj ako ju prihvatimo umjesto da ju osuđujemo i stalno priželjkujemo da nas ostavi u miru.

Žena sa šeširom u cvijeću Vrijeme za promjene: 10 znakova da trošite svoj život na pogrešne stvari

5. Fokusirajte se na sve ono što je dobro u vašem životu.

Često kada se osjećamo slomljeno, fokusiramo se samo na ono loše u životu umjesto na ono dobro. Usredotočite li pažnju samo na loše, i privlačit ćete samo loše. Mnoge studije zaključile su da ljudi koji su zahvalni imaju bolje odnose s drugim ljudima, boljeg su zdravlja, imaju optimističnije poglede na život, itd.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju