Prekrasnu sunčanu subotu u Zagrebu mnogi su iskoristili za šetnju centrom grada koji je vrvio zanimljivim street style kombinacijama.

Galerija Urednica i spisateljica Zora Bjelousov na zagrebačkoj špici Karirane mini suknje opet su u modi Zora Bjelousov na zagrebačkoj špici +5 Karirane suknje opet su u modi

Među pripadnicama ljepšeg spola koje su pronosale svoja jesenska izdanja bila je urednica i spisateljica Zora Bjelousov koju je naš fotograf primijetio na Cvjetnom trgu.

Lijepa dama igrala je na kartu svevremenske elegancije i odjenula klasične komade među kojima se našla i jedna "povratnica". U pitanju je karirana suknja koju je kombinirala s crnom dolčevitom, čizmicama u istoj boji, neizostavnim bež balonerom i elegantnom crnom torbom.

Karirane mini suknje opet su u modi Šik kombinacija Zore Bjelousov (Foto: Slaven Janđel)

Mini model suknje s kariranim uzorkom bio je posebno popularan tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina, a zatim su ga u osamdesetima zamijenili drugi šareni motivi.

Iako se uvijek mogla naći u ormarima ljubiteljica klasike, karirana suknja izašla je iz mode da bi se sada ekspresno vratila u našu garderobu.

Modernizirana karirana suknja modne kuće Louis Vuitton Modernizirana karirana suknja modne kuće Louis Vuitton (Foto: Getty Images)

Brojne modne kuće lansirale su modernizirane, ali i retro varijante ove suknje u kolekcijama za jesen/zimu 2018. godine. Potom su i komercijalni brendovi prepoznali ovaj povratnički trend i uvrstili ih u svoju ponudu pa je upravo ova sezona idealna za njihovu kupovinu.

Model karirane suknje modne kuće Carolina Herrera Model karirane suknje modne kuće Carolina Herrera (Foto: Getty Images)

Inspirirani Zorinim stajlingom odlučili pronaći nekoliko retro kariranih suknji idealnih za jesenske modne igre, a koje smo modele izdvojili provjerite u galeriji u nastavku.

Retro modeli kariranih mini suknji Stradivarius, 119 kuna Mango, 349 kuna Zara, 229 kuna +2 Halogen (Nordstrom), 550 kuna

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju