Kim Kardashian nedavno je prošetala Los Angelesom u retro modelu tanga-sandala koje su bile popularne u devedesetim godinama prošlog stoljeća

Galerija Tange-sandale s potpeticom - 2 Tange-sandale s potpeticom - 3 Tange-sandale s potpeticom - 4 +7 Gianvito Rossi, Africa Leather Cage Sandals, 2388 kn, www.c21stores.com
Potkraj devedesetih godina prošlog stoljeća Gisele Bündchen pozirala je za američki magazin Vogue u japankama s potpeticom, ili kako ih često popularno zovu tange-sandale.

I dok su jedni govorili da je riječ o seksepilnom komadu obuće koji proljepšava žensku nogu, drugi se nisu mogli načuditi nepraktičnosti tog modela. Japanke uistinu dopuštaju stopalima da dišu, ali su nespretne čak i kada je riječ o klasičnom modelu ravnih potplata.

Trend nošenja sandala koji jasno razdvaja palac od ostalih prstiju te ima povišenu potpeticu izgleda da se ponovo vraća u modu. Tange-sandale s potpeticom - 1 Kim Kardashian u japankama s potpeticom (Foto: Profimedia.hr)
Ovakav model sandala u bež nijansi nedavno je nosila Kim Kardashian West u Los Angelesu te ih sparila s još jednim retro komadom – biciklističkim tajicama. Ne čudi stoga što ih u svojoj ponudi ima i brend njezina supruga Kanyjea Westa – Jeezy.

Japanke sa štiklom nudi i Manolo Blahnik koji predlaže srebrni kožnati model ukrašen kristalima, kao i Gianvito Rossi koji voli modele s mnoštvo remenčića. 

Zavirili smo u internetske trgovine i pronašli nekoliko modela tangi-sandala s povišenom potpeticom koje će se nositi ovog proljeća i ljeta.

Biste li nosili japanke s potpeticom?

glasova:
Tange-sandale s potpeticom - 3 Ovaj model svojevremeno je nosila i Halle Berry (Foto: Profimedia.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju