Drage žene, zaboravite na malu crnu haljinu jer u paleti sredstava zavođenja se pojavilo najjače oružje kojem ne može odoljeti ni jedan muškarac. Riječ je o vašem neodoljivom seksi glasu

Istraživanje provedeno na uzorku žena i muškaraca potvrdilo je kako je boja glasa kao i način govora najjače žensko sredstvo zavođenja na koje muškarci 'padaju' kao od šale.

Naime, istraživači su tražili od svojih kandidata da normalnim glasom broje od jedan do deset. Nakon toga ti isti muškarce i žene morali su ponoviti radnju ali drugačijom bojom glasa, odnosno onako kako oni smatraju da zvuči seksi i zavodljivo.

Druga skupina muškaraca i žena poslušala je njihove snimke i morala odlučiti što od navedenog zvuči zavodljivo, a rezultati su ispali vrlo zanimljivi:

- Žene uopće nisu reagirale na muške pokušaje da bojom glasa zvuče seksi
- Muškarci su zavodljivi ženski glas smatrali nevjerojatno seksepilnim.

Znanstvenici objašnjavaju kako žene, kada žele zvučati seksi, spuštaju glas kako bi postao dublji, govore sporije i tiše što muškarci smatraju puno atraktivnijim od onoga kada govore normalnim tonom.

Isto tako, oni tvrde kako je riječ o prirodnoj, instinktivnoj reakciji koja djeluje poput oblika tijela ili mirisa kože. Iako su dokazi izneseni na vidjelo, želite li osvojiti muškarca radije razmislite o onome što ćete reći, a ne kojom bojom glasa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju