Tamara Brezičević iz Slavonskog Broda uvijek je htjela imati vrt, ali nije tip za kuću jer, kako kaže, ona i njezina obitelj nemaju vremena za njezino održavanje. No, stan u novoj peterokatnici u centru grada s velikom terasom ispunio je sve njezine želje.

Galerija

Upravo je terasa od 40 četvornih metara jedan do glavnih razloga zbog kojeg smo kupili ovaj stan koji je inače četverosobni i kupljen je u gradnji pa smo većinu stvari mogli prilagoditi svojim potrebama, kaže Tamara Brezičević iz Slavonskog Broda.

Položaj terase je odličan, sjeveroistočni, pa ju sunce obasjava prijepodne kad sunce nije još jako, a u popodnevnim satima Tamara i njezina obitelj vole uživati sjedeći na njoj. Također, zahvaljujući visokom zidu, samo veliko nevrijeme napravi smeća na terasi, a to se u 12 godina dogodilo dva, tri puta.

Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila - 6
Tamara Brezičević iz Slavonskog Broda na svojoj terasi ima vrlo impresivnu kolekciju biljaka (Foto: Privatne fotografije)

Terasa je bila idealno mjesto i za uređenje pravog carstva biljaka, cvijeća i zelenila, a biljke sakuplja godinama jer nije uvijek bila sigurna kojoj će odgovarati položaj. Tamarina kolekcija vrlo je impresivna i raznolika.

Sada imamo ogradu od šimšira, limun, cikas palmu, japanski javor, čemprese, smreke. U visećim posudama je cvijet Vinko kojem idealno odgovara položaj. Također imam i začinskog bilja od vlasca, ružmarina, mente, bosiljka, žalfije. U malim posudama mijenjam cvijeće ovisno o godišnjem dobu, govori.

Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila - 2
U popodnevnim satima Tamara i njezina obitelj vole uživati na svojoj terasi od 40 kvadrata (Foto: Privatne fotografije)

Na terasi obično pripremaju roštilj i druže se s prijateljima, a ljetne večeri posebno su zadovoljstvo uz neki koktelić iz kućne radinosti kojim se počaste ona i suprug.

"Običan" i mali, ali: Balkon u Rijeci koji je oduševio svijet i skupio 13.000 lajkova

U slobodno vrijeme suprug voli čitati i slušati glazbu, a ja najviše volim ispijati jutarnju kavu na našoj terasi, kaže Tamara, i sama impresionirana pogledom koji se s terase pruža.

S obzirom da oko nas nema drugih zgrada, a neće ih ni biti jer smo to provjeravali prije kupnje, imamo predivan pogled na grad i obronke Dilja. S Dilja uvijek ima vjetrića koji nam zna rashladiti vruće ljetne noći, otkriva.

Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila - 5
Ljetne večeri na terasi posebno su zadovoljstvo uz koktelić iz kućne radinosti (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju