Tamara Brezičević iz Slavonskog Broda uvijek je htjela imati vrt, ali nije tip za kuću jer, kako kaže, ona i njezina obitelj nemaju vremena za njezino održavanje. No, stan u novoj peterokatnici u centru grada s velikom terasom ispunio je sve njezine želje.

Galerija Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila - 11 Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila - 12 Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila - 1 +10 Tamara Brezičević iz Slavonskog Broda na svojoj terasi ima vrlo impresivnu kolekciju biljaka

Upravo je terasa od 40 četvornih metara jedan do glavnih razloga zbog kojeg smo kupili ovaj stan koji je inače četverosobni i kupljen je u gradnji pa smo većinu stvari mogli prilagoditi svojim potrebama, kaže Tamara Brezičević iz Slavonskog Broda.

Položaj terase je odličan, sjeveroistočni, pa ju sunce obasjava prijepodne kad sunce nije još jako, a u popodnevnim satima Tamara i njezina obitelj vole uživati sjedeći na njoj. Također, zahvaljujući visokom zidu, samo veliko nevrijeme napravi smeća na terasi, a to se u 12 godina dogodilo dva, tri puta.

Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila - 6 Tamara Brezičević iz Slavonskog Broda na svojoj terasi ima vrlo impresivnu kolekciju biljaka (Foto: Privatne fotografije)

Terasa je bila idealno mjesto i za uređenje pravog carstva biljaka, cvijeća i zelenila, a biljke sakuplja godinama jer nije uvijek bila sigurna kojoj će odgovarati položaj. Tamarina kolekcija vrlo je impresivna i raznolika.

Sada imamo ogradu od šimšira, limun, cikas palmu, japanski javor, čemprese, smreke. U visećim posudama je cvijet Vinko kojem idealno odgovara položaj. Također imam i začinskog bilja od vlasca, ružmarina, mente, bosiljka, žalfije. U malim posudama mijenjam cvijeće ovisno o godišnjem dobu, govori.

Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila - 2 U popodnevnim satima Tamara i njezina obitelj vole uživati na svojoj terasi od 40 kvadrata (Foto: Privatne fotografije)

Na terasi obično pripremaju roštilj i druže se s prijateljima, a ljetne večeri posebno su zadovoljstvo uz neki koktelić iz kućne radinosti kojim se počaste ona i suprug.

Balkon u Rijeci od tri kvadrata koji je oduševio svijet i skupio 13.000 lajkova Balkon u Rijeci od tri kvadrata koji je skupio 13.000 lajkova - 5 Balkon u Rijeci od tri kvadrata koji je skupio 13.000 lajkova - 10 Balkon u Rijeci od tri kvadrata koji je skupio 13.000 lajkova - 2 +6 Balkon u Rijeci od tri kvadrata koji je skupio 13.000 lajkova - 1

U slobodno vrijeme suprug voli čitati i slušati glazbu, a ja najviše volim ispijati jutarnju kavu na našoj terasi, kaže Tamara, i sama impresionirana pogledom koji se s terase pruža.

S obzirom da oko nas nema drugih zgrada, a neće ih ni biti jer smo to provjeravali prije kupnje, imamo predivan pogled na grad i obronke Dilja. S Dilja uvijek ima vjetrića koji nam zna rashladiti vruće ljetne noći, otkriva.

Terasa stana u Slavonskom Brodu koja će raspametiti ljubitelje cvijeća i zelenila - 5 Ljetne večeri na terasi posebno su zadovoljstvo uz koktelić iz kućne radinosti (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju